Humor via de intercom

Ik weet niet of het je al opgevallen is maar de conducteurs zeggen voor je het station binnenrijdt welke aansluitingen je kan hebben. Al gem...

Ik weet niet of het je al opgevallen is maar de conducteurs zeggen voor je het station binnenrijdt welke aansluitingen je kan hebben. Al gemerkt dat er zoiets bestaat als Team Ticket Control, het staat op hun rug in van die oranje letters. Ik vermoed dat er klachten zijn geweest over gebrek aan info. Als je in een groot station binnenrijdt, kan dat best een lang lijstje worden. Soms wordt het een beetje zielig, wanneer de aansluiting moet gegeven worden en de conducteur niet weet op welk spoor. Soms is het ook grappig.

“In het station heeft u aansluiting met de trein naar B, normaal zou u die niet hebben, maar de trein naar B is ons gemeld met vertraging. “ Een zucht van verlichting gaat door de wagon. Een hoop mensen zal nu wat vroeger thuis zijn.

Maar met stip de grappigste is die van gisteren:
In station heeft u aansluiting naar A van op spoor, naar B van op spoor,… En voor de snelle mensen is er aansluiting naar D.” Hij herhaalde het nog eens in het volgende station maar dan in een andere richting. “Voor de heel snelle mensen is er aansluiting naar F.” Hij voegde er nog aan toe “De trein vertrekt van spoor en wij komen aan op spoor.”

You Might Also Like

3 reacties

  1. Altijd leuk als ze die saaie boodschappen een beetje met humor verpakken. Dat maakt mijn dag direct goed. Zo zat ik ooit eens op de trein naar Ronse. Wanneer deze in Gent vertrok, begon het te bliksemen en onweren. De conducteur vertelde zoals een verteller in een horrorfilm dat we op weg waren naar RONSE! In combinatie met die bliksems was het hilarisch. Ook grappig, maar dan meer grappig omdat het zo zielig is: "de trein rijdt zoals u ziet trager dan normaal (stapvoets), dat komt omdat we achter een trein rijden, die ook trager rijdt omdat die ook achter een trein rijdt. We staan m.a.w. in de file!"

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Onlangs: "Door technische problemen kunnen we de aansluitingen niet meedelen. Ik raad u aan goed te kijken op de informatieborden."

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind degenen die 's morgen altijd supergoed gezind zijn ook wel leuk eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen