The host

Er is wat afgelachen geweest toen ik me tot Twilight bekeerde. Een boek voor tienermeisjes om er maar eentje te noemen. Ik trek me dat uiter...

Er is wat afgelachen geweest toen ik me tot Twilight bekeerde. Een boek voor tienermeisjes om er maar eentje te noemen. Ik trek me dat uiteraard niet aan. Ik moest zelfs niet lang denken toen ik voor een redelijke prijs The Host van Stephenie Meyers op de luchthaven van Madrid zag liggen. Het was in elk geval ideaal want de zombies waren na de treinreis uitgelezen. En ik had er nog wel wat uurtjes op zitten. The Host is geen boek voor tieners maar voor volwassenen. Het verhaal sprak me niet meteen aan, iets met zielen die zich in lichamen van mensen nestelen en zo de aarde bevolken. Het leek me nogal ingewikkeld en ik dacht dat ik zoiets ooit wel eens gezien had in een goedkope thriller ofzo. Maar eens je begint te lezen en het verhaal wat laat bezinken, kruipt het verhaal toch waar het niet gaan kan. Het hoofdpersonage Melanie weigert haar lichaam zomaar prijs te geven aan die vreemde. Wie wint? En hoe ver heeft je lichaam ook iets te zeggen over je geest? En nu ben ik volledig in het verhaal, het duurde iets langer dan bij Twilight (maar daar vond ik de eerste helft van het tweede boek ook wat saai) en soms blijft het een beetje voorspelbaar, maar toch wordt het dan voldoende mooi beschreven om die gedachte naar voorspelbaarheid weg te wimpelen. Ik zit ergens rond pagina 500 en heb er nog een aantal te gaan, mijn lief zuchtte al bij de gedachte, en ik word er een beetje zenuwachtig van. Nu spreekt het verhaal me sterk aan, maar de schrijver zou er zich zo gemakkelijk van af kunnen maken, dat ik wat onrustig word. Ze gaat dat toch niet effectief gedaan hebben he? Ergens heb ik ook wel gelezen dat het 200 pagina's te lang is. Gelukkig heb ik nog het vierde twilight boek op me liggen wachten en is Bree Tanner onderweg, al kon je het ook gratis downloaden.

Oh, en het wordt ook verfilmd, en ook hier weet ik niet of ik het wil zien. Niet omdat ik schrik heb, elke, nee, gewoon omdat ik heel precies weet hoe Melanie er uit ziet en ik niet weet of die regisseur dat ook wel weet.

You Might Also Like

3 reacties

  1. ja, de verfilming klopt al eens niet met wat je in je hoofd hebt, dat is zeker. Daarom lees ik altijd eerst het boek (als dat er is), dan blijft de magie toch nog even hangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ga The Host eens aan mijn verlanglijstje toevoegen... Heb jij eigenlijk Charlaine Harris al gelezen, the southern vampire mysteries? Grote aanrader vind ik zelf ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. nee nog niet gelezen, ik ga de naam onthouden

    BeantwoordenVerwijderen