Besparingen

Er wordt gestaakt op de VRT, massa's muziek en geen duiding. En het bevalt me eigenlijk wel, want ik begon zo langzaam de kriebels te kr...

Er wordt gestaakt op de VRT, massa's muziek en geen duiding. En het bevalt me eigenlijk wel, want ik begon zo langzaam de kriebels te krijgen van uitspraken al: "laat de kiezer daarover beslissen." Eigenlijk is dat geen antwoord tenzij op vragen over postjes. Anders wil ik ik gewoon een antwoord zodat ik ook kan kiezen.

Het zorgt er ook voor dat ik me niet moet ergeren aan uitspraken als: "Wij, in Vlaanderen, hebben een begroting in evenwicht." Ja, zucht ik dan, "maar tegen welke prijs?" En soms is mijn huisgenoot me zelfs te snel af, want na al mijn verzuchtingen is hij wel overtuigd dat de nva niet goed bezig is. Sinds het aantreden van de Vlaamse regering is er maar heel weinig gebeurd op vlak van werk, het volstaat om de persberichten na de Vlaamse regering te doorlopen.

En dan was er dit weekend, ik had de krant gekocht omdat er een interview instond alsook een nieuwe peiling en mijn lief kon aan mijn gezicht meteen zien wanneer ik de volgende reactie las:

'Je kan je toch niet wegsteken achter de sociale partners. Een minister moet leiding geven.'bron


Een minister van werk moet rekening houden met de sociale partners, er is regelmatig overleg maar je kan naar het overleg trekken met je eigen visie en hun mening vragen of je kan gewoon het probleem schetsen en zeggen dat ze het zelf maar moeten oplossen. En hier is duidelijk een stijlbreuk merkbaar, tot grote frustratie van heel wat van mijn collega's (al waren we met het andere kabinet ook niet onverdeeld gelukkig). Voor de besparingen is de oproep van de sociale partners alvast veelzeggend.

You Might Also Like

1 reacties

  1. totaaaaal niks met deze post te maken, maar kijk toch maar naar de film. Het is niet griezelig. Echt!

    BeantwoordenVerwijderen