Stilte, ik spreek

Op vrouwendag organiseerde onze dienst emancipatiezaken een lunch voor vrouwen met een uiteenzetting over presentatietechnieken. Ik nam mijn...

Op vrouwendag organiseerde onze dienst emancipatiezaken een lunch voor vrouwen met een uiteenzetting over presentatietechnieken. Ik nam mijn collega op sleeptouw, haar scepticisme verdween tijdens de boeiende uitleg van Sylvie Verleye. Zij is presentatiecoach en auteur van het boek Stilte, ik spreek. Dit boek bevat de weerslag van interviews van machtige vrouwen en hun tips rond presenteren. Het lijkt wat klef en ondanks mijn feministische ideeën hou ik niet zo van het etiket "op zijn vrouwtjes". Maar we kregen een hoop boeiende tips die eigenlijk niet enkel voor vrouwen van toepassing zijn. Het leuke was dat zes vrouwen ook de kans kregen om een volledige dag opleiding te krijgen. Ik was één van die vrouwen, en ik heb een beetje een dubbel gevoel met zo'n opleidingen. Het is niet meer mijn eerste opleiding en hoewel ik ook wel wil leren, vind ik het lastig om naar voren te komen om oefeningen te doen. Ik was die dag niet bijster wel gezind, maar het werd een boeiende dag en ik heb een hoop praktische tips voor mijn presentatie van morgen. Ook heel persoonlijke, en dan blijkt toch maar eens te meer dat we het ons zoveel dramatischer voorstellen dan het eigenlijk overkomt. Al krulden mijn tenen natuurlijk wel bij tips als: "heb je maar een namiddag om een presentatie voor te bereiden, doe het dan zonder powerpoint." Het is tegenwoordig al een luxe om een halve dag voor gelijk welke taak uit te trekken.

Maar een tijd terug heb ik het wel gewaagd om zonder powerpoint te praten, ik wist gewoon niet goed wat ik er op moest zetten, vermoedelijk de invloed van die lunch in maart. En weet je, ik voelde me achteraf wel opgelucht. Een van de leuke tips was om je de presentatie te visualiseren. Iets wat ik sowieso altijd al wel doe, alleen is dat voor mij een manier om zeker te zijn dat ik de juiste schoenen, het juiste truitje aan heb om me goed te voelen in de omgeving.

En ja, ik heb sowieso een heel levendige fantasie die eigenlijk weinig aanmoediging nodig heeft...

You Might Also Like

0 reacties