Zombies?

Het was een beetje frustratie, zo vlak voor het vertrekken naar Normandiƫ wou ik het derde vampierenboek echt wel uitlezen. Ik wist gewoon d...

Het was een beetje frustratie, zo vlak voor het vertrekken naar Normandiƫ wou ik het derde vampierenboek echt wel uitlezen. Ik wist gewoon dat ik me anders niet ging kunnen ontspannen, ik zou willen lezen. Stiekem hoopte ik dat het vierde boek ondertussen in de bus zou zitten, maar dat bleek ƩƩn van die briefjes tussen de twee buitenlandse reizen. Dus nam ik opnieuw Jane Austen ter hand. Niet zomaar Pride & prejudice maar met zombies. Met zombies? Ja, ik had er ook mijn twijfels bij, maar het werd een plezier om te lezen. Ik ben zelf efkes gaan twijfelen waar Austen bijgewerkt werd. En eigenlijk ook of ik het boek wel gelezen had, of ik niet enkel een paar keer te veel de film gezien heb. Al zou ik zo meteen weer kijken. Maar bij de zombies zijn de zusjes niet zo braaf, het is te zeggen, ze zijn opgeleid in de oosterse krijgskunsten en ten dienste van de koning houden ze het land schoon van onsterfelijken. Maar als het op de mannen aankomt, pakweg mr. Bingley of mr. Darcy, wel dan komt Austen terug op de voorgrond. Ik heb hier en daar wel eens hard moeten lachen, een aanrader wat mij betreft en ik heb zin om het origineel te lezen, of te herlezen.



En ik weet het niet wat het is met al die romantische boeken, maar ik krijg spontaan zin in vrolijke romantische kleedjes en hemdjes. In Spanje kocht ik maar liefst vier hemdjes, eentje zelfs met bloemetjes terwijl ik altijd zweer bij zo weinig mogelijk prints en meestal Ć©Ć©n kleur. En bij de andere twee was het Ć©Ć©n en al kant, een beetje sober maar in een vrolijk kleurtje. Gelukkig kon het vrouwentijdschrift dat ik op de luchthaven opensloeg mijn keuze bevestigen.

You Might Also Like

1 reacties