Van vrouwendag

Het was vorige maandag vrouwendag en dus was er weer van alles te doen over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Via mijn werkgever de Vlaam...

Het was vorige maandag vrouwendag en dus was er weer van alles te doen over gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Via mijn werkgever de Vlaamse overheid kwam een enquête in mijn mailbox. Hoe ik dacht dat mijn carrièrekansen waren, hoe ik mijn loopbaan zag,... Op Kerygma en bij Yab stond er ook al iets te lezen naar aanleiding van een artikel in de Standaard en een reactie.

Wel, ik kan me niet uitspreken over de kinderen natuurlijk. Maar het kwam wel aan bod in de vragenlijst, net zoals de vraag of ik minder verdien dan mijn partner. De vraag maakte me nogal geprikkeld: ten eerste is de vraag suggestief gesteld, als onderzoeker leer je dat je neutrale vragen moet stellen. Eerder iets als hoe verhoudt jouw loon zich dat tot het loon van je partner? Ten tweede waren er maar 3 antwoorden mogelijk: meer, minder, weet niet.

In ons geval is het eigenlijk simpel: wij krijgen elke maand een gelijkaardig bedrag gestort door onze werkgever. Er zijn natuurlijk ook wat verschillen, hij heeft maaltijdcheques die iets meer waarde hebben, ik krijg het internet betaald, hij heeft een kilometervergoeding, ik een fietsvergoeding en treinabonnement, hij mag zijn gsm ook privé gebruiken, ik moet een code intypen, mijn hospitalisatie lijkt iets beter in elkaar te zitten (al hebben we dat nog niet getest), als hij in het buitenland zit krijgt hij een dagvergoeding en worden alle kosten betaald maar als ik één keer voor het werk naar Den Haag moet krijg ik een hogere vergoeding dan een hele week dagvergoedingen van zijn werk in Europa,.... Enfin, wat moest ik antwoorden? Dan maar weet niet gekozen. Ik stuurde de onderzoekster een mailtje om haar het probleem te signaleren, zij zag er echter geen probleem in want ze is op zoek naar het onevenwicht. Ook als er geen is dus.

You Might Also Like

0 reacties