Voor de kinderen

Het onderwerp houdt me bezig, professioneel en privé. Ik geloof dat ouders tijd moeten krijgen om voor hun kinderen te zorgen. Punt. En dat ...

Het onderwerp houdt me bezig, professioneel en privé. Ik geloof dat ouders tijd moeten krijgen om voor hun kinderen te zorgen. Punt. En dat werkgevers hier rekening mee moeten houden. Punt.

Maar... ja er is een maar. Ouders moeten hier ook redelijk in zijn. Ik begrijp dat ze graag verlof nemen tijdens de schoolvakanties, maar er zijn nog andere mensen die eigenlijk graag in die periode verlof nemen. Ook al hebben ze geen kinderen. Mensen met een partner in het onderwijs, in de bouw, etc. hebben in feite geen keuze. Ze willen verlof als hun partner verlof heeft. Maar ook als je geen kinderen hebt of een partner met restricties kan ik me inbeelden dat je redenen hebt om verlof te nemen tijdens de schoolvakanties. Ik noem maar iets, een dansstage, een opleiding, een cursus of gewoon mooi weer voorspeld of algemeen minder druk op het werk. Ik heb er op zich geen probleem mee dat ouders voorrang hebben om tijdens de schoolvakanties verlof te nemen. Dus toen ik een aantal jaren geen verlof mocht nemen tijdens de paasvakantie troostte ik me met de gedachte dat de kinderen tenminste hadden kunnen spelen met hun moeder. En toen hoorde ik dat zij haar kinderen elke dag naar de opvang gestuurd had, dezelfde uren als school en ook op woensdagnamiddag zodat zij haar gang had kunnen schilderen, wel toen was ik redelijk kwaad. Ja, haar dochters hadden zich geamuseerd en haar gang was geschilderd, maar eigenlijk had ze die ook tijdens de school kunnen schilderen.

You Might Also Like

1 reacties

  1. groot gelijk. ik heb mij daar jaren aan ge-ergerd: dat ik altijd de laatste was die mijn verlof mocht kiezen. Want ik had geen kinderen en was single...ik kon toch eender wanneer in verlof gaan. tsk.

    BeantwoordenVerwijderen