Electrified 20

Dit artikel verscheen eerder op Gentblogt Misschien herinner je je nog Electrified tijdens 10 days off, ondertussen al weer bijna 2 jaar g...

Dit artikel verscheen eerder op Gentblogt

Misschien herinner je je nog Electrified tijdens 10 days off, ondertussen al weer bijna 2 jaar geleden? Voor de tweede editie hebben Kunstencentrum Vooruit en S.M.A.K. een spannend programma in het voorjaar samengesteld. Een goed idee, lijkt ons. Iedereen wil nu toch langzamerhand naar buiten? De winter heeft meer dan lang genoeg geduurd.

Met de tweede editie plaatst Electrified zich resoluut op het ‘kruispunt’ van een aantal sporen binnen de visuele kunst. Tegelijk legt het de fricties bloot tussen de gebieden waarin de betrokken huizen functioneren. Hacking public space is het centrale thema doorheen de programmatie. Het bouwt, als je het ons vraagt, verder op het wereldverbeterende tiendaagse festival The Game is up! en dat vinden wij een heel goede zaak. Laat me even toe om mijn collega Josie te citeren: “Gerichte acties, ferme statements, bizarre wendingen, de betere utopie en biologisch afbreekbare knipogen.” Dit jaar is gewoon heel Gent het toneel van de acties. Het S.M.A.K. heeft natuurlijk een stevige reputatie op het vlak van hedendaagse beeldende kunst, terwijl de Vooruit al jaren de betere mediakunst, geluids- en performance kunst programmeert. Veelbelovende vooruitzichten dus.

En wat kunnen we dan concreet verwachten? hoor ik je al vragen, wel, heel veel verrassingen, dat is net zo typisch aan dit soort performances/installaties. Luister maar naar Eva De Groote en Thibaut Verhoeven: zij lichten alvast een tip van de sluier.

You Might Also Like

0 reacties