De Bank

Mijn bankkantoor had me gebeld, of ik eens langs kon gaan. Ik had toegezegd maar merkte achteraf dat ik het rats vergeten was, maar liefst 5...

Mijn bankkantoor had me gebeld, of ik eens langs kon gaan. Ik had toegezegd maar merkte achteraf dat ik het rats vergeten was, maar liefst 5 gemiste oproepen. Het duurde even voor ik ze terugbelde. "Of ik me schuldig voelde?" Lachen aan de telefoon met iemand die ik eigenlijk nog nooit in het echt had gezien. Een nieuwe afspraak en het was vloeken dat ik er zo vroeg moest zijn. Een bankkantoor in West-Vlaanderen is soms een bitch. Ik ontmoette er mijn personal advisor. Zij werkt er al zes jaar maar ik had haar nog niet gezien. Ze legde mij de nieuwe structuur uit en samen bekeken we mijn rekeningen, lening, het hele plaatje. Er was niet echt een reden om me ongerust te maken, ik deed het prima. En ja, met de verbouwingen is een belegging niet echt een optie, maar misschien wel een combinatie van een heropname van de lening en een belegging om extra fiscaal voordeel en extra winst te halen? Ik haalde de schouders op. Tuurlijk mogen ze dat eens bekijken, ik ben er niet echt mee bezig maar wil het eventueel wel overwegen.
"Wat hebben ze je nu aangesmeerd?" lachte mijn lief achteraf aan de telefoon.
"Maar hoe lang is het geleden dat jij uitgenodigd bent door je bank op de koffie?" repliceerde ik. Tja, daar moest hij het antwoord op schuldig blijven.
"Of ik dan geen enkele vraag had", wou ze nog weten. "Ja, de beleggingen die jullie met mijn spaargeld doen" wou ik zeggen, maar ik hield me in. En nee, ik heb liever geen kantoor in Gent. Nu heb ik mijn persoonlijke advisor wat beter leren kennen, een vlotte babbel in geschaafd West-Vlaams, een blij gevoel dat ik mijn geld toch wel een beetje goed beheer en een warm gevoel dat mijn bank tijd voor me maakt al ben ik dan ook wel een gemakkelijke klant en achteraf kon ik gewoon bij mijn ma aanschuiven aan tafel.

You Might Also Like

2 reacties

  1. wij hebben ook een personal advisor en dat voor een bank in gent! :-) Peter gaat er geregeld eens langs of belt ermee. Ik hou me daar ver vanaf! :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn ervaring met de filialen van mijn bank in het Gentse is niet zo positief, los van die personale advisor-affaire. Het zal wel eerder subjectief zijn.

    BeantwoordenVerwijderen