Theater- en muziekbubbels

Het begint langzaam ook op te klaren voor de podia. Al zijn er nog veel voorwaarden en lijkt het soms wel of ze allemaal maar een beetje doe...

Het begint langzaam ook op te klaren voor de podia. Al zijn er nog veel voorwaarden en lijkt het soms wel of ze allemaal maar een beetje doen naar eigen goeddunken. Het is ook wat griezelig, want de donderwolk van de tweede golf hangt boven ons hoofd. Ik volgde het niet voor alle cultuurhuizen, maar wel voor degene waar ik vaker ga.

Bij NTGent deed men een online seizoensvoorstelling met een beperkte verkoop van de plaatsen. Als de maatregelen versoepelen komen er meer kaarten vrij. Door het verschuiven van een aantal voorstellingen was het zelf onmogelijk om voor bepaalde voorstellingen een kaart te kopen. Mijn agenda vulde zich redelijk vlotjes, moet ik toegeven, en natuurlijk zijn er de verschoven voorstellingen.

Bij KVS deed men ook een online seizoensvoorstelling, maar eigenlijk lag de focus op de eerste maanden. Ze gaan vooral buiten spelen en zorgen daar voor een veilige omgeving met bubbels. Je werd dan ook gevraagd om per bubbel te reserveren. Voor de binnenvoorstellingen worden de kaarten nog niet verkocht. Ik koos er drie voorstellingen uit. Vaak spelen ze de voorstelling twee keer op een avond, dus heb ik een aantal voorstellingen in de vroege avond op zondag. Lijkt me fijn om te combineren met een museum of gewoon eens op en af.

In Oostende lanceerden ze Zomer in O. Veel theater, concerten en lezingen buiten. Ook hier met tickets per bubbel, maar je kan maximum per twee in de bubbel. Een beetje sneu voor een vriendengroep van drie. Momenteel zijn er enkel tickets voor de maand juli beschikbaar.

In Antwerpen waar ze al langer zomeren, doen ze het nu vooral op weekdagen lijkt me, waardoor ze de massa wat meer kunnen vermijden. Vaak valt er te reserveren en ik heb een ticketje voor een voorstelling op een plein. Ik dacht met een koptelefoon.

Bij Vooruit concentreren ze zich momenteel op de zomerprogrammatie. Ze annuleerden uiteindelijk de voorstellingen en zullen proberen om deze opnieuw in te plannen, maar met nieuwe tickets. Ook hier kocht ik twee tickets voor een concert deze keer, in de balzaal, in bubbels en met een mondmasker als ik het goed begrepen heb. Misschien wordt dit wel de formule om in stilte te kunnen genieten van een optreden.

Ik ga wel vaker alleen naar voorstellingen, ik vind dat eigenlijk ook niet zo erg. Het lijkt me meestal erger om niet te gaan. Maar nu met de bubbels heb ik getwijfeld, het gaat zo hard op vallen dat ik alleen ga, niet kunnen aansluiten bij andere kijkers, maar op mijn eigen eilandje. Dus ook niet eens kunnen zeggen nadien dat het toch wel mooi was. Ik heb getwijfeld, want het voelt ook dat ik meer plaats nodig heb dan een bubbel van twee of drie en er daardoor misschien minder tickets kunnen verkocht worden of er meer moeite moet gedaan worden voor de veiligheid. Ik weet het niet, het zijn dingen waar ik aan moest denken, maar tegelijkertijd denk ik dat niet gaan, ook geen steun is voor de sector.

You Might Also Like

0 reacties