Ikatee Belle Mum

Ikatee is een merk dat ik af en toe zie opduiken, meestal bij kinderen maar ik ontdekte dat ze ook een volwassen collectie hebben onder de ...

Ikatee is een merk dat ik af en toe zie opduiken, meestal bij kinderen maar ik ontdekte dat ze ook een volwassen collectie hebben onder de noemer Mum. Niet echt iets waar ik me mee identificeer, maar goed laten we er maar eens door kijken. Heel vaak kan je de kinder- en volwassenversie in een pakket kopen, waardoor je volop kan twinnen, als dat je ding is.

Ik kocht Belle, een set van een onderlijfje en twee onderbroeken, een hipster model en een klassiek model. De maten gaan tot 46 en wetende dat het een Franse ontwerpster is, heb ik een beetje getwijfeld. Maar de maattabel hielp me over de streep. Met heupen van 112 pas ik in de 46 en mijn borstomtrek zet me in een grotere categorie. Maar zo'n lijfje wordt met "negative ease" gemaakt, dus de afmetingen zijn wat kleiner om mooi aan te sluiten.

Ik koos voor een jersey met linnen die ik op mijn eerste workshoples uitkoos bij De Stoffenkamer. Ik koos voor de makkelijke oplossing met gekochte biais en na het luisteren naar de uitleg van Isabelle ging ik voor de aanpak die Liesje van Hari Ito me leerde, gewoon meteen volledig doorstikken met een stretch fantasiesteek.
Het blauw van de biais is het blauw van de bloemetjes maar het valt een stuk meer op dan ik had verwacht. Ik plan het onderlijfje te gebruiken om in te slapen en dus is het ook niet zo erg dat de maat nog niet goed zit. Bovenaan lijk ik stof over te hebben en valt het wat open. Maar al bij al ben ik blij met deze eerste versie en ik denk dat er nog wel wat zullen volgen, het is snel klaar en ideaal voor wat restjes.

You Might Also Like

0 reacties