Met de V

Voor de tweede les van de tricotworkshop knipte ik een paar t-shirts, maar deze keer voor mezelf. Ik koos het patroon van de t-shirt uit Dr...

Voor de tweede les van de tricotworkshop knipte ik een paar t-shirts, maar deze keer voor mezelf. Ik koos het patroon van de t-shirt uit Dressed, het boek van Deer & Doe. Ik ben fan van haar patronen en zeker van de t-shirt. De halsuitsnijding is perfect van hoogte of diepte, de mouwtjes zijn lang genoeg om mijn tattoo te verbergen. Ik maakte al eerder de t-shirt met de ronde hals maar ik had natuurijk mijn zinnen gezet op de V-hals. 
En niet zomaar de makkelijke versie met een beleg of het overlappen van de boord, nee, alles er op en eraan. We hadden met een aantal afgesproken om zo'n t-shirt te maken en het enthousiasme werkte aanstekelijk, zodat we bijna vergaten om onze oefeningen te doen tijdens de workshop.
Ik werkte deze keer de mouwen af met een extra boordje, zoals bij de Odette van LMV en de zoom met een valse zoom. Het merendeel maakte ik op de overlock, maar voor de V-hals en het vastzetten van de boordjes werkte ik op de naaimachine. Ik ben ongelooflijk fan van het resultaat, voor verbetering vatbaar, maar lang niet slecht voor een eerste t-shirt met v-hals.

You Might Also Like

0 reacties