Kerstsokken

Een paar dagen voor kerst viel mijn oog op een bol sokkenwol die zou strepen in kerstkleurtjes. Het is een bol van West Yorkshire Spinners ...

Een paar dagen voor kerst viel mijn oog op een bol sokkenwol die zou strepen in kerstkleurtjes. Het is een bol van West Yorkshire Spinners en ik kocht die bij Julija in de Nationalestraat in Antwerpen. Samen met nog een aantal andere van die kleuren. 

Ik koos voor het patroon van de basecampsokken van Kaylee Lockhart, aka Fancy Tiger Craft. Het is een gratis patroon dat je via haar site kan vinden. Of via Ravelry. 
Het is beschikbaar in verschillende maten en je breit van de tenen naar boven, waardoor je ook makkelijk kan passen.
 Ik was misschien iets te ruim bij de hiel maar ook te lui om het aan te passen. Ik hou wel van de streepjes die snel komen en daardoor blijf je breien. Het is in een 2x2 ribbel, dus dat houdt ook wel een beetje afwisseling in.
Voor de tweede sok twijfelde ik, zou ik de strepen laten passen of gewoon verder breien met de draad waar ik geëindigd was. Ik besloot ze toch te laten passen, of zoveel mogelijk, want helemaal lukt nooit volledig natuurlijk. Ze waren niet klaar voor de kerst maar wel nog in de kerstvakantie en ik ben nu ook al zeker dat dit me niet gaat weerhouden om ze ook nadien te dragen. Ik heb nog bijna een halve bol over, dus ik vermoed dat er nog een paar, misschien iets korter zal volgen

You Might Also Like

0 reacties