De buurman niest

Het is wat met die rijtjeshuizen. Je hoort heel wat van de buren. Ongewild en ongevraagd. In het begin dat ik er woonde vroeg de buurman wel...

Het is wat met die rijtjeshuizen. Je hoort heel wat van de buren. Ongewild en ongevraagd. In het begin dat ik er woonde vroeg de buurman wel eens of de kinderen niet te veel lawaai maakten, zo rennen op de trap. Hij had er iets speciaal isolerend op gedaan. Ik schaamde me een beetje want ik besefte plots dat hij dan ook zo veel kon horen. Dus vroeg ik maar hoe het met mijn decibels zat. Dat viel best mee, het vorige koppel maakte dag in, dag uit ruzie en daarbij vergeleken was ik gewoon een muisje. De achterbouw is nu ongelooflijk geïsoleerd, ik heb er geen idee meer van hoeveel je nog zou horen. De buren zijn er niet, of het lijkt toch zo. Maar er zit ook nog een stuk kale muur onder de trap. Toen ik net binnen was, hoorde ik een man niezen. Het is belachelijk maar ik ben heel slecht in het lokaliseren van geluid, altijd al geweest. Het klonk of hij binnen in huis was. Misschien boven? Ik had zin om het op een schreeuwen te zetten. Of veel geluid te maken en maar even een ommetje te maken, zodat hij kon verdwijnen uit mijn huis. Ik ben dapper gebleven, ik ben hem niet tegen gekomen, niet in de slaapkamer, op zolder ben ik maar niet gaan kijken. Dus denk ik dat de buurman een verkoudheid heeft. Hij niest.

You Might Also Like

3 reacties

 1. haha, best grappig! Zelf woon ik niet in een rijtjeshuis, maar ik denk dat ik ook wel een meter (allez ja, of een halve meter dan toch) omhoog zou springen van 't verschieten!
  Prettig, en spijtig genoeg regenachtig, weekend! ;))) Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb ook al ontelbare keren gedacht dat er iemand binnen zat en het bleken gewoon de buren. Hilarisch soms he :-)

  Hebben nu bepaalde muren akoestisch geïsoleerd omdat het aan 1 kant een kot is langs ons en het lijkt toch wat verschil te maken... Gelukkig zijn de buren langs de andere kant rustige mensen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het ligt vooral aan die kale muur en het feit dat het net de kelder/trapholte is zorgt denk ik voor een akoestisch effect.

  BeantwoordenVerwijderen