Stik-stik-stik

Ik heb lang getwijfeld om de volgende foto's online te zetten. Mijn lief noemt het nonnetjes-effect. Het is nochtans een stofje dat hij ...

Ik heb lang getwijfeld om de volgende foto's online te zetten. Mijn lief noemt het nonnetjes-effect. Het is nochtans een stofje dat hij meebracht uit Bali en ik had zin om eens met paspel te experimenteren; Blijkbaar bestaat dat in verschillende diktes, en ja, ik heb dikkere besteld op etsy/dawanda (ik wil er van af zijn) dan wat ik later in de Veritas kocht, paspelleek en al zijnde. Maar wel aan een prijsje...

Ik begon met de band die ik al eerder gebruikte voor een recht rokje. Maar door het paspelbandje kreeg ik een rare ribbel. Ik weet dat er hier en daar ook wel een kilootje af kan maar zo dramatisch als op de foto is het niet. De stof valt wat raar, en nee, ik maak me dat niet alleen wijs. Toen ik de band omplooide, kwam de paspel wat hoger te zitten en viel alles toch wel wat vlotter naar beneden. Ik bestudeerde de band en besloot dat het hier en daar toch wel voor verbetering vatbaar was. Dus werd die uit elkaar gehaald, op de trein.
















En dan werd alles terug samen gestikt en nog eens uit elkaar gehaald toen bleek dat die paspel niet door liep en nog eens samen gestikt, de rits zat langs één kant niet goed en toen dat opgelost was heb ik ook maar de zijnaad herstikt, om dat plooitje eruit te krijgen, enfin, you've got the picture. Het alternatief is het aan de kant leggen en nooit aandoen en aangezien de stof meegebracht is door mijn liefje durf ik dat niet goed.


Maar het is gelukt, vind ik.

You Might Also Like

3 reacties

 1. Nou, op de derde foto ziet het er anders prima uit ! Het witte t-shirt past goed bij de witte paspel. Heb je er ook witte schoentjes bij ? Het is helemaal niet gemakkelijk om met paspel te werken. Zelfs doorgewinterde naaisters vinden het niet makkelijk. Een truukje is om het met een ritsvoetje vast te stikken. Dan kan je dicht tegen de bobbel aan stikken. De stof ziet er prachtig uit, helemaal van Bali. Sjiek hoor !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geen witte schoentjes, wel blauwe en bruine en zwarte en sandalen en slippers en... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuk
  (en er is niets mis met eens iets "kwestbaar" op uw site te zetten - nooit twijfelen ;-))

  BeantwoordenVerwijderen