Antwerpen

"Allez, zou jij in Antwerpen kunnen wonen?" Hij vroeg het met een zekere twijfel in zijn stem, want volgens hem ben ik de zwakke s...

"Allez, zou jij in Antwerpen kunnen wonen?" Hij vroeg het met een zekere twijfel in zijn stem, want volgens hem ben ik de zwakke schakel. Mensen van Gent die zijn hier te graag en vinden Antwerpen maar niks. Heel spontaan antwoordde ik ja. Ja, te midden van de Gentse feesten en alles. Ik ben er nog steeds niet goed van. Maar ik denk het wel, huizen zijn er ook duur, naar Brussel lijkt me gemakkelijker vanuit Gent, maar ze hebben er ook cultuur en shoppen is er leuk. Soms vrees ik dat ik een beetje te lang ben weggeweest.

Gisteren ben ik er geweest. In Antwerpen, met mijn nmbs-sorry-kaartje en ja, het is een magere troost voor alle vertragingen, maar ik was enorm blij dat ik in de overvolle trein in eerste klasse kon gaan zitten. Er zat nog een ouder echtpaar. Ze keek wat snobbig toen ik ging zitten in een vierzit. Ik had koffie en croissant bij en trok het me lekker niet aan. Ik had een pakje van bij Julija op te halen en wou ook nog een poging om botjes te vinden ondernemen. Het lief had gevraagd "botjes? 't Moet zeker?" Ik vond het heerlijk dat hij het begreep of toch geen zin had om te discussiëren.

Het echtpaar had kaartjes van de nmbs, één van de twee zal er gewerkt hebben of nog steeds werken. Geen reden dus om snobbig te kijken. En ik ging ook naar een tentoonstelling, straks eens zien of de foto's gelukt zijn. En om het helemaal af te maken had ik ook Ysolda's boek mee en bolletjes om te swatchen, maar dat hou ik ook voor een aparte post.

You Might Also Like

1 reacties

  1. wat is bolletjes swatchen ??? Hoe was het bij Julija ? kga er volgende maand pas naartoe, ongeduld - ongeduld, heeft ze al nieuwe collectie binnen ? en mmm - wie wil er nu weg uit Gent ? En dan toch niet naar A'pen !!!
    Doei - Rozemie (kmoet weg, ben gehaast, dat merk je wel...)

    BeantwoordenVerwijderen