groenten van de maand: juli

U dacht misschien dat ik daar niet meer aan mee deed omdat er vorige maand geen groenten van de maand verschenen zijn? Fout gedacht. Ik vond...

U dacht misschien dat ik daar niet meer aan mee deed omdat er vorige maand geen groenten van de maand verschenen zijn? Fout gedacht. Ik vond simpelweg mijn blad niet meer. Ja, dat zegt iets over orde en netheid in dit huis. Nu over tot de orde van de dag.

Juli is een maand om Belgische andijvie, aubergines, wortels, bloemkool, brocoli, champignons, Chinese kool, courgettes, doperwten (laatste maand trouwens, blijkbaar zijn er maar twee), groene selder, groenlof, komkommer, koolrabi, maïs, oesterzwammen, paprika, postelein, prei, rabarber, radijs, rode bieten, rode kool, savooikool (past wel bij het winterweer), sla, snijbieten, snijbonen, sojascheuten, tomaten, tuinkers, ajuin, venkel, witlof en witte kool. Wordt er eigenlijk geen witte selder in België gekweekt? Gisteren stond het hier alvast op het menu in stamppot versie met noordzeetongetjes, best geslaagd vind ik van mezelf.

Belgisch fruit is er ook: aardbeien, rode en zwarte bessen, bosbessen, bramen, frambosen, kersen en krieken (nee dat is niet hetzelfde voor de West-Vlamingen), kruisbessen en pruimen (mmmm).

Ik had een toffe powerpoint met groentjes in de vorm van allerlei beestjes ontvangen en wou er eentje uitkiezen om hier bij te plakken, maar ik kan niet aan de aparte slides. U zal het zonder moeten doen.

Update: Ook spinazie, niet vergeten, daar word je sterk van. Met dank aan Maarten

You Might Also Like

1 reacties