Een bloemlezing

Als je in het holst van de nacht, laten we zeggen tussen middernacht en acht uur in een fluo geel vestje rondloopt op de Haachtse Steenweg e...

Als je in het holst van de nacht, laten we zeggen tussen middernacht en acht uur in een fluo geel vestje rondloopt op de Haachtse Steenweg en voortdurend "voetgangers links aub" schreeuwt afgewisseld met "meneer, zou u links kunnen lopen aub?" Dan moet je een dikke huid hebben, nogal wat mensen reageren bits, zeker als ze gedronken hebben, maar ook als ze bloednuchter zijn en hun puberkind komen afhalen. Het ergst vond ik de mensen die me compleet negeren, ik vraag iets beleefd voor hun eigen veiligheid (want vanaf dit punt rijden er vrachtwagens en bussen in rotvaart) en er kan zelfs geen woord vanaf, zelfs niet om te zeggen dat ze rechts geparkeerd staan. Alsjeblieft en Dank u zijn toverwoorden die ik nu zelf nog meer ga gebruiken, maar kunnen ook niet alles aan. Maar gelukkig zijn er ook andere reacties, een bloemlezing.

- Wat sta jij hier mooi kut te wezen in dat belachelijke fluo-vestje. (En ik kan zeggen dat ik me op dat moment ook wel zo voelde). Maar je hebt wel een verleidelijke glimlach, weet je wat, ik ga aan de andere kant lopen.

- Voor jou alles! (je had de reactie van mijn lief moeten zien)

- Voor de veiligheid? Ik ben normaal niet zo aan veilige dingens.... maar allez, omdat jij het bent.

- Voor jou wil dik dat wel doen, voor haar had ik dat niet gedaan.

- Ik zal aan de andere kant lopen als ik een kus krijg... (en hij was niet de enige)

- Jullie zijn er bijna, het is al vier uur, nog maar vier te gaan.

- Wat heb jij een mooie krullen zeg.

- Het is voor je eigen v-ei-l-i-g-h-e-i-d (zegt hij op strenge toon tegen zijn vriend die protesteert), dank je wel mevrouw.

- We could play you a song, but our instruments are in that truck, maybe he'd stop? Oh no, now we can't play you a song, we need our instruments.

- Van deze files en nu ook nog regen wordt een mens niet echt vrolijk natuurlijk. Neee... En jij staat hier, maar veel kan je eigenlijk niet doen he. Het zijn gewoon te veel auto's. Je zou waarschijnlijk liever gaan slapen. Niet met mij, veronderstel ik, maar wel slapen, gewoon slapen. (en zo voelde ik me ook echt, het was de laatste avond en iedereen wou perse naar huis).

- Ik ben verliefd. Knap koppie... (en dan begon hij een beetje verliefd te zingen.)

- Zijn die krullen echt of is dat door de regen? Mooi!

- You seem like a nice girl, no you are a nice girl, we could have come and talked to you every night. Have a nice life. (Tim and Dan uit Australië die de eerste nacht een reclamebord kwamen "reserveren" en de laatste nacht moesten vaststellen dat het weg was).

You Might Also Like

2 reacties

  1. label: ijdeltuit :-)
    nee maar zon' reacties dat maakt al dat gecitroen wel goed niet?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ja Jeroen, ik weet dat ze zat waren maar ik ben nogal teleurgesteld in de mensheid sinds die vier nachten

    BeantwoordenVerwijderen