Controle

Het stond in de krant : Belg betaalt 10% meer voor gewone voedingsproducten dan het Europees gemiddelde. Dat wilden wij controleren met een ...

Het stond in de krant: Belg betaalt 10% meer voor gewone voedingsproducten dan het Europees gemiddelde. Dat wilden wij controleren met een bezoekje aan Auchan, gisteren, tijdens de Gentse feesten. Er woont ook nog wat familie op een boogscheut van de grens dus het werd een heuse uitstap.

Wij laadden ons karretje vlijtig vol, het persbericht in gedachten, met water (18 flessen Evian, 18 flessen Saint Amand), frisdrank (16 flessen schweppes,sprite en fruitsap), cider (6 stuks), wijn (euch 20 stuks), kaas (een selectie van 5 soorten), worst (als in salami en chorizo), yoghurt (als in een hoeveelheid voor een gezin met vier kinderen) en nog een hoop minder gemakkelijk te klasseren dingen (een hoed voor deze winter, een diamantslijpschijfding,...) en dat allemaal voor nog geen 200 euro. Het was slikken aan de kassa, het klopt dus echt dat we stukken meer betalen in Belgenlandje.

You Might Also Like

0 reacties