Verven

 Ik heb geen nieuwe hobby's nodig, het is een mantra als een ander. Maar wel eentje dat ik vaak herhaal. Ik wil wel dingen bij leren, ma...

 Ik heb geen nieuwe hobby's nodig, het is een mantra als een ander. Maar wel eentje dat ik vaak herhaal. Ik wil wel dingen bij leren, maar ik wil niet nog meer materiaal in huis halen en verzamelen. Ik zag de workshop verven bij Bart & Francis passeren in hun nieuwsbrief en ik twijfelde. Ik besliste dat ik geen zin had om mee te doen zo in mijn eentje, ook al is daar eigenlijk geen reden toe natuurlijk. 


Gelukkig was er het duwtje van twee vrouwen van de breiclub van Gent. Ze waren al ingeschreven en ik besloot me ook in te schrijven. Het beloofde een intensieve namiddag te worden in Kortrijk en we  waren met een klein groepje van 7 personen. Francis demonstreerde en gaf uitleg.  
Het ging om een basic workshop, vooral gericht om egaal te verven, niet met speckles of andere fancy technieken, maar er kon wel met ombre effecten gespeeld worden of zelfs meerdere kleuren op een streng gezet worden. En voor de strengen was er de fantastische keuze van alles wat ze verkopen natuurlijk. Ik besloot me aan de merino te houden met het idee dat ik er nog altijd sokken van zou kunnen breien. 
Het voelde wat onwennig maar we zouden buiten werken en eens we bezig waren vergaten we onze corona-bekommernissen. Sowieso was iedereen gevaccineerd. 
Ik had op voorhand niet echt bedacht welke kleuren ik wou verven, in tegenstelling tot andere deelnemers die met een duidelijk verlanglijstje kwamen. Wel dacht ik aan blauw voor de bluestocking club, maar eigenlijk was ook dat geen must. 

De keuze van kleurstoffen is heel uitgebreid en het was fijn om te combineren en uit te testen. Ik begon met een heel felle kleur en toen bleek dat ik per ongeluk twee strengen in dat bad had gebracht moest hier wel een oplossing voor gevonden worden, het werd een bad grijs om de kleur te verdonkeren en dan nog een streng om het bad op te gebruiken. Maar dat bleek dan wat flauw en zo werd er weer een kleur bij gehaald. 

Het is fijn om te zien dat zelfs zonder duidelijk plan op voorhand ik een aantal stengen ben bekomen die mooi samen passen, waardoor ik eerder aan een sjaal met meerdere kleuren ga denken dan aan kousen. 

Thuis moesten de strengen nog gewassen worden en kwam ook nog wel wat verf los maar door de uitleg die we op voorhand kregen zorgde dit niet meteen voor paniek. Ik had een heel fijne namiddag en besefte pas achteraf hoe vermoeiend die eigenlijk was, met het bedenken van kleuren en sociaal zijn en al die dingen samen. Maar zeker eentje dat voor herhaling vatbaar is want hoewel het perfect mogelijk is om dit thuis te herhalen met de technieken die we aanleerden zou het beteken dat je toch heel wat mini portietjes met kleuren in huis moet halen en dan lijkt het makkelijker om gewoon nog eens een namiddag te boeken en met meer kleuren en nuttige tips aan de slag te kunnen. 

You Might Also Like

1 reacties

  1. Mocht je het thuis toch overwegen; geef een gil. Ik ben bijna zeker dat ik nog heel wat kleurstoffen en ander materialen heb die hiervoor perfect zouden dienen. Ik leen je die graag uit!

    BeantwoordenVerwijderen