Ringen maken

Lotte Vanhuyck maakt mooie gebreide kledingstukken voor bruiden. Je kan ze natuurlijk ook zonder huwelijk dragen en zeker ook nadien. In haa...

Lotte Vanhuyck maakt mooie gebreide kledingstukken voor bruiden. Je kan ze natuurlijk ook zonder huwelijk dragen en zeker ook nadien. In haar atelier volgde ik al eerder een workshop met de breimachine en ze organiseert er ook een aantal met andere makers, zoals deze met Renée van Confetti.
We moesten onze ringmaat zoeken en kregen een plaatje met een gaatje dat een beetje te klein was. Het was een eerste goede opwarming om de binnenkant te vijlen. Zo werd die niet alleen glad maar paste het ook. 
Het was één van de warmste dagen en de warmte drukte. We werden goed in de watten gelegd met voldoende water met een smaakje, een taartje en ook koffie voor wie er behoefte aan had. De plaatjes waren niet gelijk en toen ze pasten was het al fijn om ze aan te kunnen doen. 
Daarna volgde het zagen van de vorm van de ring. Ik had niet meteen een idee van hoe ik wou dat ze eruit zouden zien, zoals sommige van de andere deelnemers. Ik vloekte wat op dat zagen, dat ging niet altijd in de richting die ik wou en ik liet de vorm zo wat ontstaan. Ja, die grote vorm is misschien ook wel omdat ik het een beetje beu was om de strijd met het zilver en het zaagje aan te gaan. 
Daarna volgde nog het vijlen om de scherpe kanten weg te werken en moest beslist worden over de afwerking. Ik koos voor een meer matte afwerking, terwijl het bij anderen net extra ging blinken of verguld zou worden. Geef toe, zo in een doosje zien ze er toch wel echt uit? 

 

You Might Also Like

0 reacties