Vergeet-mij-nietje

Naaiend blogland kent momenteel een overstroming aan cadeautjes die eindelijk getoond mogen worden. Niet zelden kledingstukken in een See yo...

Naaiend blogland kent momenteel een overstroming aan cadeautjes die eindelijk getoond mogen worden. Niet zelden kledingstukken in een See you at Six stofje, ik heb er zo ook nog één en stofjes die roepen om een kledingstuk te worden, maar vandaag sta ik te popelen om iets anders te tonen. 


Ik had me voorgenomen om tussen kerst en nieuw wat te naaien, een beetje zoals in de zomervakantie. Maar het viel wat tegen: amper één kleedje werd tussen kerst en nieuw gemaakt. Eentje dat al meteen een tweede versie kreeg. Maar ik had ook een stapeltje ribfluweel verzameld, onder andere in Le Chien Vert toen ik daar in de buurt naar een museum ging en daar wou ik ook mee aan de slag. Ik twijfelde wat tussen de kleuren die ik zou gebruiken, maar onbewust had ik eigenlijk gekozen toen ik in de Veritas de bijpassende knoopjes kocht. 

Deer & Doe brengt twee maal per jaar nieuwe patronen uit, één keer voor de winter, één keer voor de zomer. Maar eigenlijk kan je met een beetje verbeelding ook wel de zomerpatronen in de winter gebruiken. Carina Spencer die ik volg op instagram deed dit voor twee patronen, waaronder Myosotis, wat Frans is voor vergeet-mij-nietje. Als ik nu de kleuren bekijk, lijkt het of ik het gekopieerd heb, maar het mijne is in ribfluweel met een fijne rib. De kleur zie je het best op de eerste foto, het is zo wat appelblauwzeegroen. 


Ik verlengde het lijf met twee centimeter en ook de rok met een aantal centimeters. Dit zijn eigenlijk de standaard aanpassingen die ik doe bij deze patronen. Door het lijf te verlengen, koos ik er voor om een extra knop te zetten en ik heb al zitten staren in de spiegel om te zien of die onderste nu niet wat te ver naar onder staat. Het stikken ging verrassend vlot, ik had wat schrik gehad voor de kraag, maar zelfs die zat er in één keer aan. 
Aangezien gerimpelde rokken niet zo vergevingsgezind zijn voor de rondere vormen, heb ik overwogen om voor plooien te kiezen, maar in deze stof was dit nog minder een optie. Het kleedje valt relatief wijd en ik hou ook wel van het effect van de gerimpelde rok als ik die draag, so love it or leave it!

Het kleedje komt met verschillende opties. Ik koos voor de mouwen met een extraatje. Het is wat wennen, maar ze zijn niet te lang zodat ze niet in de weg zitten bij de gewone bewegingen. Ze zorgen voor een extra feestelijk kantje. Ik weet nu al dat ik het patroon nog eens ga gebruiken, ik zie me zo ook wel eentje in jeans maken of in een dikkere katoen, vermoedelijk ook eens zonder het extraatje aan de mouwen.


You Might Also Like

1 reacties

  1. Zo mooi, Patricia! Deze kleur staat je geweldig goed aan het extraatje aan de mouwen maakt het helemaal in.

    BeantwoordenVerwijderen