Tussen de meesters

Het koninklijk Museum voor Schone kunsten in Antwerpen is al een tijdje gesloten voor verbouwingen. Volgens google maps zou het heropenen in...

Het koninklijk Museum voor Schone kunsten in Antwerpen is al een tijdje gesloten voor verbouwingen. Volgens google maps zou het heropenen in 2017 maar het is nog steeds wachten op de opening. Deze namiddag kon ik op de werf een kijkje gaan nemen. In wat de bibliotheek moet worden. Het museum is van plan er een bruisende plaats van te maken, met ook ruimte voor performances en optredens.

De spits werd afgebeten door het Zesde Metaal. Vandaag was hun laatste van drie concerten in wat dus de bibliotheek moet worden, maar er nog steeds uitziet als een werf. We hadden een mailtje gekregen om ons zeker warm genoeg te kleden.

 Ze brachten zes nummers die ze voor het museum schreven, geïnspireerd door kunstwerken en die kunstwerken werden geprojecteerd. Het eerste "vis in verzip" klonk nogal gekunsteld en ik denk niet dat die ooit in een setlist zal opduiken.

Bij "nie lijk oes" denk ik dat het wel past in een setlist. Het nummer gaat over Rik Wouters en daar hoorde zijn zelfportret bij. 

Nadien was er nog tijd voor oudere nummers zoals Ier bie oes en Ip min knieën. En uiteraard volgde er nog een bis, en ook dat was een nieuw nummer Ouder kommen. Eentje om wat over na te denken. Nadien kon je nog de lp en cd kopen en een handtekening bemachtigen. Een mooie zondag met muziek tegen die blues.

You Might Also Like

0 reacties