Happiness

Ik luisterde dit weekend naar de podcast van The Curious Handmade  en ze had het over haar "2019 happiness project". Het idee komt...

Ik luisterde dit weekend naar de podcast van The Curious Handmade en ze had het over haar "2019 happiness project". Het idee komt van een andere podcast Happier met Gretchen Rubin, ik luisterde vroeger ook wel naar die podcast maar met een wekelijkse aflevering werd het wat veel om bij te houden. Het idee is om 19 dingen op te lijsten die je dit jaar gaat doen om happier te worden. Ik ben niet meteen fan van het idee, maar ik merkte dat ik onbewust toch dingen aan het oplijsten ben die ik op het lijstje zou zetten en dus ben ik benieuwd aan hoeveel ik er kom. En blijkbaar lukt het zonder al te veel moeite om er 19 te vinden, het doet me wat denken aan de woorden van een Nederlandse breister vorig jaar op EYF die vond dat ik er goed in slaagde om te genieten. Misschien heb ik sommige te veel uitgesplitst, maar het zijn bijna allemaal dingen die al gepland zijn of redelijk realistisch zijn om te doen. En voor de rest laat ik het wat op me af komen, wat er niet in staat is koken of lekker gaan eten.

1. Breien: ik word rustig van te breien, liefst elke dag dus. Ik maak hier geen lijstjes van wat ik allemaal wil maken, het is veel en het verandert al eens.

2. Iets nieuws leren breien: Ik brei al een geruime tijd, maar ik kan nog steeds bij leren. Soms kies ik een simpel patroon om gewoon te kunnen breien zonder erbij na te denken, maar ik hou ook wel van een uitdaging.

3. Naaien: Ik hou van de tijd achter mijn naaimachine en het resultaat, we moeten daar niet flauw over doen. Ook hier geen lijstjes

4. Iets nieuws leren naaien: Er is nog zoveel dat ik nooit gemaakt heb, het wordt tijd om daar wat verandering in te brengen. Binnenkort heb ik een workshop om een rugzak te naaien, ideaal om me in gezelschap uit mijn comfortzone te halen.

5. Edinburgh Yarn Festival: een groot deel van mijn meest gelikete foto's op instagram kwam van EYF, ook de foto waar ik op zit te blinken van contentement. Het is mijn happy place, ik kan er niks aan doen.

6. Massage: Ik hou normaal niet zo van mensen die me aanraken, maar ik maak een uitzondering voor massages. Het was een drempel om er over te geraken, maar nu doe ik het regelmatig en ik kijk er ook naar uit.

7. Lezen: Ik hou van lezen, wegdromen bij een boek. Ik heb een goodread challenge, maar eigenlijk gaat het vooral om het genieten van de tekst, personages, woorden.

8. Technoon: technofeestjes op zondag in de winter. Het is niet echt mijn muziek, maar ik slaag er in om de knop om te draaien en de stress uit mijn lijf te dansen. Soms lukt het beter dan anders, maar ik ben mild voor mezelf, ik ga in mijn eentje en ik mag naar huis als ik het gevoel heb dat het genoeg is.

9. Dansen: Voor ik breide en naaide, en misschien zelfs voor ik blogde, ging ik wekelijks buikdansen. Ik deed het bij de ingang en in de Backstage. Ik genoot ervan en met de gezondheidsperikelen vraagt elke dokter - specialist wel of ik sport. Vorige zomer ging ik bij de gezondheidscoach van de mutualiteit en zij bracht me op het idee om terug te gaan dansen. In het najaar was mijn agenda een ramp, maar ik was voorzichtiger bij het plannen van het voorjaar en zo heb ik een vrije avond in de week gevonden die vanaf midden februari gevuld wordt met buikdansen.

10. Wandelen: ik track elke dag mijn stappen al geruime tijd. Het hoogste aantal stappen haalde ik op een technoon-zondag. Maar ik merk dat het de laatste maanden gene vetten was. Een gebrek aan energie en algemene lusteloosheid, al geniet ik wel van wandelingen. Ik kan me de tijd niet meer herinneren dat ik in Ossemeersen een toertje deed na het werk.

11. Breiclub: Of het nu in Oostende of in Gent is, ik wil proberen om er zoveel mogelijk bij te zijn. Het is soms een schop onder mijn kont om er te geraken, want ik hou ook van lazy Sundays, maar het doet zo veel deugd.

12. Gentse feesten: het is nog vroeg, maar het kriebelt al. Ik weet nog niet hoe ik ze ga opvullen, dat komt meestal wel als de dagen dichter komen. Mijn verlof is alvast wel geregeld.

13. Theater aan Zee: Het is een vast uitje geworden, een paar dagen aan zee, maar vooral voorstellingen gaan zien.

14. Theater: ik kijk al uit naar de rest van mijn abonnement en de voorstellingen die tussendoor ook opduiken in mijn agenda.

15. Concerts: er staan er al wat gepland, maar er kunnen er altijd nog wel meer bij. Van muzikanten die ik al eerder zag, van muzikanten die ik al lang eens wil zien, van muzikanten waar ik goede dingen van heb gehoord/gelezen, van muzikanten met een mooi liedje op youtube,...

16. Workshop: Ik heb ontdekt dat ik dingen graag uitgelegd krijg. Of het nu gaat over koken of over naaien of breien, ik heb graag wat uitleg. Zo uit het blote hoofd denk ik aan: rugzak maken, lepel snijden, twee workshops op EYF, Vegetarische Japanse keuken

17. Citytrip/ breifestival: ik wil naar een stad waar ik nog niet eerder was, al dan niet gekoppeld aan een breifestival

18. Vrienden: veel uitleg hoeft daar niet bij zeker?

19. Museumpass: ik heb een museumpass en ik ben van plan om die regelmatig te gebruiken, ik hou er wel van om door een museum te lopen en me onder te dompelen.

You Might Also Like

1 reacties