WipWednesday: Ice flowers

Op de koelkast verzamel ik kaartjes. Eentje komt van Countess Ablaze, ze kondigt haar komst naar Edinburgh Yarn Festival aan. Haar crew staa...

Op de koelkast verzamel ik kaartjes. Eentje komt van Countess Ablaze, ze kondigt haar komst naar Edinburgh Yarn Festival aan. Haar crew staat er op zoals in Trainspotting. Ik moet telkens stiekem lachen als ik de foto zie. Man, ik kijk uit naar het festival...

Ik heb me voorgenomen om Ice Flowers van Verena Cohrs te dragen. Ik ben nog aan het breien in de knit-a-long. De deadline is eigenlijk 10 februari en op een dag als vandaag lijkt het zelfs niet onmogelijk.

Ik ben nog steeds aan het eerste schema bezig, maar ik ben er bijna. Dan kan ik de mouwen en het lijf opsplitsen en worden de rijen weer wat korter. Er volgt nog een schema kleurwerk want deze trui heeft echt veel kleurwerk.

Ik wil dit eigenlijk al langer eens doen, een trui vol kleurbreiwerk. Ik heb zelfs al wol en inspiratie. Maar ik zie er wat tegen op omdat het toch trager lijkt te gaan. En het een gedoe is met die verschillende bollen. Eigenlijk merk ik bij deze trui ook weer hoe verslavend het is om toch nog een rij te breien, zodat dat ene figuurtje ook af is.

Voor deze trui gebruik ik twee soorten wol van Blackers, één van de verkopers op Edinburgh Yarn Festival. Louise van Knitbritish lanceerde haar idee van een nieuwe kal en dit is één van de voorwaarden, maar natuurlijk komt deze trui niet in aanmerking omdat ik er al aan bezig ben. Ze heeft me wel zin doen krijgen om tussen mijn EYF-voorraad op zoek te gaan naar een nieuw project. En om de één of andere reden blijf ik steken bij de gedachte aan nog een trui. Ik heb nog tot eind deze maand om te beslissen en dan denk ik dat ik het er gewoon op ga wagen.

You Might Also Like

4 reacties

 1. Och gij, het Edinburgh Yarn Festival? Toen ik daar deze zomer was, had ik daar reclame van gezien, maar ik ken zo niemand dicht bij mij die ook breit of haakt, dus had het weer vergeten. Maar precies toch West-Vlamingen die het kanaal over gaan hiervoor?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zal de vijfde keer zijn dat ik naar het festival ga, en ik ben zeker niet de enige die hiervoor het kanaal of zelfs de oceaan voor over steek.

   Verwijderen
  2. Ik ben nog nooit eigenlijk buiten België gegaan voor iets hobby gerelateerd, ook al kijk ik vaak vol bewondering naar verslagen van bvb yarndale en zo. Misschien moet ik eens m'n angst voor alleen reizen overwinnen en het gewoon eens doen.
   Heb je hier ergens een verslagje van vorige yarn festivals staan?

   Verwijderen
  3. Ik heb vorig jaar verslag gemaakt van mijn workshops (https://nobutterfly.blogspot.com/search/label/eyf2018), de voorbije jaren ook van andere zaken. EYF is een heel sociaal festival, en breiers zijn de allerliefste mensen.

   Verwijderen