Back to school

Nee, ik heb geen plannen om opnieuw te gaan studeren. Ik probeerde het patroon voor een pennenzakje voor een vriendin. Ik vertrok van dit p...

Nee, ik heb geen plannen om opnieuw te gaan studeren. Ik probeerde het patroon voor een pennenzakje voor een vriendin. Ik vertrok van dit patroon en gebruikte het sjabloon in craftsy waar ze ook naar verwijst. Ik rommelde in mijn zak met restjes stofjes en haalde er twee blauwe uit die groot genoeg waren. Ik knipte een rits van de rommelmarkt kapot, gebruikte enkel de rits en schoof het schuivertje er terug op. 
 Het vraagt wat prutswerk, mooi stikken in de bocht en vooral dat schuivertje er terug op krijgen. Maar eigenlijk vraagt dat enkel wat handigheid en geduld.
Voor de afwerking aan de rand gebruikte ik biais, in haar update zegt ze gewoon te zigzaggen, maar dat leek me wat slordig. Ik gebruikte geen vlieseline, ik merkte dat pas later, al wist ik het wel. Bij twee slappe katoentjes is dat misschien wel aan te raden, bij een canvas als buitenstof lijkt het me niet noodzakelijk.
Ik gebruik zelf eigenlijk al jaren geen pennenzak meer, maar het zou wel kunnen dat deze in mijn sjakosse arriveert.

You Might Also Like

5 reacties

 1. Gho, dit vind ik eigenlijk een handig tasje waar vanalles in kan (prachtig buitenstofje trouwens!), ik heb er zo eentje voor mijn fineliners die ik vaak gebruik, en eentje voor de zonnebrillen van de kinderen.
  Die trekker terug op de rits krijgen vind ik zelf een rotklusje, dat gaat eigenlijk best van al als iemand je erbij kan helpen ;). Mieke van Kbas postte daar onlangs een filmpje over, misschien eens bekijken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Moh, en ik kan dat alleen ;)

   Mieke doet het voor een gewone rits, hier heb je maar de helft nodig maar het principe komt natuurlijk op hetzelfde neer

   http://www.k-bas.be/blogs/k-basblog/how-to1-ritstrekker-op-ritsband-zetten/

   Verwijderen
  2. Hahaha, ik maakte er zes op een avond, het moest -nuja- vooruitgaan. Niet dan bewondering voor jou dat je dat alleen kan, dat rotklusje ;)

   Verwijderen
 2. Prachtige stofkeuze ook.. en gaat dat helemaal dicht?

  Ik dacht voor mezelf deze ne keer te pr oberen : http://artecomtecidos.com.br/2013/07/24/cilindro-porta-lapis/

  Je had kunnen meedoen met de challenge
  https://flaflinko.com !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke pennenzak! Ik volg je al een hele tijd op IG, zag je op de zonen09-drink en ontdek nu pas je blog. Jeej voor inlinkz!

  BeantwoordenVerwijderen