#WIPWednesday - Utu

Laine  is een relatief nieuw tijdschrift met breipatronen, interviews met makers en recepten. Het laat zich inspireren door het hoge noorden...

Laine is een relatief nieuw tijdschrift met breipatronen, interviews met makers en recepten. Het laat zich inspireren door het hoge noorden en het was bij mij meteen een schot in de roos. In september komt het derde nummer uit. En uit het tweede nummer wil ik eigenlijk *alles* maken. Enfin, bijna alles...

In een vlaag van startitis zette ik twee nieuwe projecten op, beide in rode wol. Utu is een ontwerp van Anna Johanna en eigenlijk een perfecte zomercardigan. Licht, drie kwart mouw, mooi boven een kleedje, mooi bij een jeans,... Ik zocht in mijn wolvoorraad en kwam met Askham van Eden Cottage Yarn terug. Ik kocht de bolletjes ooit bij een opruiming bij het merk zelf. Ik vermoed omdat ze het kleur niet meer zouden hebben. Crabapple, I love it!

De wol is een mengeling van zijde en babyalpaca. Ik brei het met een naald drie en het gaat dus traagjes. Ook omdat er natuurlijk rechts en averechts moet gebreid worden en op die kleine naalden gaat het om veel steken. Ik moet zeggen dat ik vind dat de steken soms nogal slordig zijn. Dit zou aan mijn spanning kunnen liggen, dat ik minder spanning heb bij averechts dan bij rechts bv. Ik hoop dat het er uitgaat bij het blokken, maar anders beschouw ik het als een "specialleke". Het blaadjesmotief in de top komt niet zo goed uit op de foto.

Vervelender vind ik dat ik blijkbaar helemaal in het begin nog niet zo goed kon tellen en één knoopsgat echt wel verkeerd staat. Ik heb beslist van het te negeren, ik vermoed dat ik het toch niet vaak tot helemaal boven zal dicht doen.


Ik heb beslist om het lijf iets langer te maken en heb ook geteld zodat het uitkomt met de knoopsgaten. Voor de mouwen vermoed ik dat ik het bij driekwart ga houden.

You Might Also Like

0 reacties