#WIP Wednesday: sauvabelin sweater

Er was een deadline voor het testbreien en die deadline is vlot gehaald, dankzij het mindere weer en een hele zaterdag kijken naar de k...


Er was een deadline voor het testbreien en die deadline is vlot gehaald, dankzij het mindere weer en een hele zaterdag kijken naar de koers. De draadjes zijn vastgezet en ik heb mijn commentaar doorgegeven. Het patroon zelf komt uit in Woods van Making stories in november. 

Voorlopig mag ik geen foto' van de trui publiceren, maar ik kan je wel zeggen dat ik hoop dat het komende winter koud genoeg zal worden. Het is een relatief klassieke trui met kabels in het voorpand. Hij zit nogal ruim en ik heb in de mouwen wat meer steken geminderd dan het patroon vroeg. Verder heb ik een extra herhaling van de kabels aan het lijf gebreid, zodat de trui iets langer komt, een aanpassing die ik bij de meeste patronen moet doen. 

De wol is Gilliatt van De Rerum Natura en ik kan er niet genoeg reclame voor maken. De wol wordt in Frankrijk gesponnen, geverfd en biedt een mooie kwaliteit voor een heel redelijke prijs. Ik had net iets meer dan vijf bollen nodig, van de laatste bol gebruikte ik 13g.

You Might Also Like

0 reacties