Miss Madeline

Miss Madeline is het fantastische patroon van Mind the whale . Het was het eerste patroon waar ik aan dacht toen mijn schoonzus vroeg om ee...

Miss Madeline is het fantastische patroon van Mind the whale. Het was het eerste patroon waar ik aan dacht toen mijn schoonzus vroeg om een kleedje te maken voor mijn nichtje. Ook al omdat ik hoopte dat ik mijn lessen met de overlock zou kunnen gebruiken. Alleen gingen die lessen niet helemaal zoals gepland en deed ik het gewoon met mijn naaimachine.

Mijn nichtje heeft maat 140 en na het knippen van het patroon leek dat me toch wel wat groot. Dus besloot ik maar eerst een topje te maken. Ik had nog een restje van een stofje van Chat Chocolat van mijn eigen t-shirt en dat bleek ideaal; nog genoeg voor het topje en de linten en dan had ik geen restje meer over.

Het patroon zit geweldig goed in elkaar. Het is soms wat zoeken, maar eigenlijk kan je gewoon Riet volgen, ze weet wat ze doet. Dat blijkt als het geheel in elkaar zit. Ik ging het afgeven voor ik naar Cactus vertrok, dus in juli, net voor hun reis en ging op basis daarvan beslissen of ik het kleedje in dezelfde maat kon maken.
Ondertussen kondigde Riet ook de playgroundwhale-wedstrijd aan. Samen met de boodschap dat het topje perfect past, had ik dus niet meer redenen nodig om een stofje te zoeken. Het werd dit vrolijke stofje dat ik bij Soldeur in Kortrijk kocht. Ik had het idee om er een t-shirt van te knippen, maar met een meter stof had ik ook genoeg voor dit kleedje en voor de linten. Het in elkaar stikken van het kleedje ging deze keer sneller, ik herinner me bepaalde stappen en als het toen nog het begin van de zomer was geweest, zou ik misschien wel bandwerk overwegen. Dit kleedje moest wachten tot in augustus en ik hoop op nog zonnige dagen, en anders wordt het maar een slaapkleedje ofzo.

You Might Also Like

0 reacties