WIPWednesday - testknitting Sauvabelin

Er kwam een oproep van Making Stories op instagram voor testbreiers en ik reageerde. Ik steunde eerder hun crowdfunding en ben dus aan het...

Er kwam een oproep van Making Stories op instagram voor testbreiers en ik reageerde. Ik steunde eerder hun crowdfunding en ben dus aan het uitkijken naar de publicatie van Woods. Het boek komt er in het najaar aan en er moest nog een patroon getest worden. 

Een wintertrui met kabels, hoe fantastisch is dat wel niet! We zagen maar een halve foto eigenlijk en toch was het liefde op het eerste zicht toen ik eind juni de steken opzette. 
Dus als u tijdens de feesten iemand zag rondzeulen met een dikke trui in wording, ik was het. Niet ideaal als de temperatuur naar de dertig graden klimt maar op andere dagen best wel te doen eigenlijk. 
Ik gebruikte het testbreien als excuus om Gilliat van De rerum natura te bestellen. Ik gebruikte de wol eerder voor mijn aileas cardigan en koos deze keer voor naturel kleuren. Een beetje buiten mijn comfortzone, maar zo een trui met kabels mag gerust een beetje klassiek ogen dacht ik. Poivre blanc is gewoon fantastisch als kleur. En natuurlijk blijft het fantastisch om te weten dat die schapen ergens in Frankrijk rondlopen en de wol relatief lokaal wordt gewassen, gesponnen, etc.
Ik heb al eerder patronen getest voor andere ontwerpers maar ik merk dat ik het deze keer moeilijker heb. Ik ben gewend geraakt aan een bepaalde stijl van patronen schrijven en dit patroon is anders geschreven. Niet dat het patroon minder goed in elkaar zit, het vlot op zich wel goed. De trui moet af zijn tegen 11 augustus of alle opmerkingen moeten tegen dan binnen zijn. Ondertussen zit ik aan de boord en kunnen de mouwen beginnen.

You Might Also Like

0 reacties