Blanche

Ik had al verschillende keren getwijfeld of ik niet de workshop blanche bij stoffenmadam Madeline zou volgen. Ik heb wel iets met handtass...

Ik had al verschillende keren getwijfeld of ik niet de workshop blanche bij stoffenmadam Madeline zou volgen. Ik heb wel iets met handtassen, maar ik heb er nog maar één zelf gemaakt. Blanche is een leuke handtas, groot genoeg en veel mogelijkheden om de afwerking te kiezen. 

Ik schreef me in voor de populaire workshop en ontdekte dat het nepleer heel populair was. Het geeft de tas natuurlijk een heel "professionele" look. En als je dan toch een workshop volgt kan je maar beter je grenzen wat verleggen. Gisteren trok ik naar Lier. Ik had alle patroondelen al braafjes uitgeknipt, maar moest de stukken nog verstevigen. De workshop werd begeleid door De Zussen. Ik stelde vast dat de paspel die ik wou gebruiken nog op mijn keukentafel lag, en ging dus shoppen. Ik koos eerst voor zilver, gezien de voering, maar ging dan toch voor brons, zodat het beter bij de rits zou passen. De tas krijgt er een beetje de kleuren van sinterklaas door, vrees ik, maar het was een hele uitdaging zodat ik me daar geen zorgen over ga maken.  


Toen ik tegen het einde van de workshop herhaaldelijk de zijkanten moest lostornen, gaf ik er de brui aan. Zo een tas maken vraagt best wel wat geduld en nauwkeurigheid en dat werken met nepleer is wel plezant maar minder vergevend dan stof, dus wil je dat het meteen juist is. Het risico is nu natuurlijk dat de verschillende onderdelen niet uit mijn tas komen tot sinterklaas in het land is.

You Might Also Like

0 reacties