#GF17 - de andere dagen

Het viel me op dat ik in juni maar 4 (vier!) blogpostjes heb geschreven. Ik wist dat ik mijn blogje wat aan het verwaarlozen was, maar vier ...

Het viel me op dat ik in juni maar 4 (vier!) blogpostjes heb geschreven. Ik wist dat ik mijn blogje wat aan het verwaarlozen was, maar vier duwde me wel met de neus op de feiten. Dankzij de Gentse feesten reeks is juli al een heel stuk beter gevuld. Want ik denk dat er geen enkel moment op het jaar is dat ik Gentblogt zo hard mis als tijdens de Gentse feesten. De redactiebox galmde van de geluiden, nieuwe foto's, nieuwe artikels, nieuwe maatjes van schrijvers en fotografen die elkaar zochten en vonden,...

Dag 7: een dag voor vrienden met een opname van een podcast in een koffiebar die een beetje in het water viel en dan maar wat soldenshoppen werd en door de regen een excuus om een serietje op te zetten. 's Avonds werden alle twijfels opgeborgen: de Hip Drop Sensation speelde in Hotsy Totsy, leuke minder voor de hand liggende covers met een vriend in de band, no excuses dus.

Het was de dag voor de nationale feestdag en per definitie één van de drukkere avonden. Maar aangezien de 21ste een vrijdag was, was het eigenlijk de start van een heel druk weekend.

Dag 8: Een dag met halve plannen, plannen die ingezet werden met een etentje bij Le botaniste en een wijntje bij Evin. We gingen kijken bij Sint Jakobs en besloten dan toch maar af te zakken naar het Luisterplein voor de Nijghse vrouwen. Ik had ze al eerder gezien en wist waar ik me aan kon verwachten. En ze maakten alle verwachtingen opnieuw waar.

Dag 9: deze dag dat stond met stip in mijn agenda, no way dat ik van plan was mijn plannen te veranderen. Op Boomtown stond jazz geprogrammeerd in de Handelsbeurs en op die laatste dag wou ik graag mijn abonnement nog eens boven halen. Ik was nogal benieuwd naar Dansdans waar ik al heel goede dingen van had gehoord. Fantastisch eigenlijk!

Ik glipte naar buiten om de laatste nummers van Brihang mee te pikken. Ik zag hem eerder aan het werk en ik blijf een fan. Zijn bis op een ladder midden in het publiek zal nog lang tot de verbeelding spreken.


En dan was er Beraadgeslagen, ze plaatsten hun instrumenten in het midden van de zaal en het publiek stond er rond. Mooi! En heel aanstekelijk! Ik had ze eerder gezien op Gent Jazz en wist dat ze er in zouden slagen om me de vermoeidheid te doen vergeten. Fantastisch om ze bezig te zien. Zonder problemen gingen ze over tijd en ze zorgden ervoor dat we nog even droog konden blijven in de handelsbeurs.

We kozen ervoor om Spinvis te skippen uit schrik voor de regen. Compleet onterecht bleek achteraf, maar hei, soms is het ook beter om iets vroeger in je bed te kruipen. 

Dag 10 was opnieuw een dag voor vrienden. Te beginnen met een toneelstuk in Arca: the beauty queen of Leenane, een donker maar toch beetje grappig stuk over een veertigjarige dochter die het beu is om voor haar moeder te zorgen en droomt van een man. 

Nadien volgde nog een rondje langs leuke Gentse adresjes: Het moment in de Burgstraat, een koffiebar maar wij gingen voor bubbels. 

Evin zorgde ook voor een glas en dan zorgde dat hongertje bij mij toch voor een bezoek aan Win, terug in de Burgstraat waar tijdens de feesten Mokja een pop-up deed en we dus Koreaans smulden. De regen speelde ons wat parten, maar vooral de vermoeidheid zorgde dat ik snel naar huis ging en gewoon vroeg ging slapen. 

You Might Also Like

0 reacties