Nog even zomers

In het zomernummer van Ottobre stond dit topje. Ik hou van gekruiste linten en een simpel topje in katoen past in elke zomergarderobe. Maar ...

In het zomernummer van Ottobre stond dit topje. Ik hou van gekruiste linten en een simpel topje in katoen past in elke zomergarderobe. Maar waarom zou je je decolleté afschermen met linten? No passaran?

Ik besloot dus al gauw het kruisen naar de rug te verplaatsen. Het stofje viste ik uit de couponnetjesmand bij Liesellove op een garageverkoop. Ze zag me weer graaien, terwijl ik nochtans me voornam om eindelijk eens in actie te schieten met die stofjes in mijn kast. Ik knipte en overlockte al redelijk snel en toen kwam er een thesis tussen.
Het stofje is van Art Gallery en voelt zacht, beetje satijnachtig. Ik verplaatste de rits naar de zijkant en vloekte wat op het openvallen van de hals. Ik loste het op met een extra plooitje, niet geheel katholiek, maar ik koos voor de snelle oplossing. Het beleg werd verstevigd met vlieseline maar valt toch soepel genoeg. Niet meteen weer om dit uit de kast te halen, maar met nog een topje op de naaitafel, kan ik wel zeggen: september, ik verwacht veel van je!

You Might Also Like

2 reacties