Are we not drawn towards a new era?

Trouwe Vooruitbezoekers en Gentblogtlezers hoef ik Ontroerend Goed niet voor te stellen. Dit Gents gezelschap is kind aan huis in Vooruit en...

Trouwe Vooruitbezoekers en Gentblogtlezers hoef ik Ontroerend Goed niet voor te stellen. Dit Gents gezelschap is kind aan huis in Vooruit en komt dit seizoen met twee premières langs. Tijdens het openingsweekend stond de eerste première op het programma en dat zorgde voor een uitverkochte zaal. Mooi zo. 

Are we not drawn towards a new era? is een palindroomvoorstelling, je kan die namelijk van achteren naar voren bekijken. Het was mijn metgezel die me er op wees dat dit ook met de titel het geval is. Ik had het ook gewoon in het programmaboekje kunnen lezen. En met zo een omschrijving heb je wel de verwachting dat ergens halverwege de reverse-knop wordt ingedrukt natuurlijk. 

Maar het was toch bijzonder vreemd om te zien en hier kan ik eigenlijk niks over vertellen om het effect niet te verpesten. Het zit hem vaak in de details en dan kan je maar beter goed opletten. Of het voordeel hebben dat je voor iemand zit die alles aan zijn buur uitlegt.

Het verhaal gaat over doemdenkers en optimisten. Steven we af op de ondergang van de wereld of is er nog hoop? Ik vond het fascinerend om te zien en vind het heel goed bedacht. Maar was duidelijk toch niet zo enthousiast als de rest van het publiek dat uitvoerig applaudisseerde.

De scenografie voor 'Are we not drawn...' is van beeldend kunstenaar Philip Aguirre y Otegui en de soundtrack 'Disintegration Loops' van William Basinski werd live gebracht door het Spectra Ensemble.

Are we not drawn towards a new era? van Ontroerend Goed gezien op zaterdag 26 september in Vooruit

You Might Also Like

0 reacties