Geen talent voor afscheid II

Ik heb geen talent voor afscheid nemen. Toen zij het zo verwoordde, legde ze de vinger op de wonde. Zonder het te beseffen. En het komt in ...

Ik heb geen talent voor afscheid nemen. Toen zij het zo verwoordde, legde ze de vinger op de wonde. Zonder het te beseffen. En het komt in heel verschillende vormen, merkte ik de afgelopen dagen.

“Hello stranger”, zei hij op mijn facebook, “spreek eens af met mijn vrouw, het wordt tijd dat we je nog eens zien…” Hij had gelijk, het was al weer een eeuwigheid geleden dat ik hen gezien had. Ik durfde niet, uit schrik voor slecht nieuws. Toen het geboortekaartje in mijn bus viel, klonk er een zucht van verlichting. Alles was goed verlopen en toch duurde het nog een eeuwigheid voor ik iets liet weten. Gisteren pikten we de draad op alsof er geen maanden tussen gezeten hadden. Ik vertelde wat er was gebeurd. Zij stelde de moeilijke vragen en hij zorgde voor het muzikaal streepje in onze gesprekken die zich in een mengeling van Engels en Vlaams afspelen. Maar was even goed kordaat: "He has to shut up or say it all... Just give him my number."


Ik kom uit mijn bubbel,” zei ik. Maar de realiteit bleek lastiger. Er zit duidelijk ergens een gat dat ik moeilijk gevuld krijg en waar hij in gesprongen was. Kleine berichten, gewoon eens checken of alles ok is. Of gewoon een zotte inval. Het dagelijks ritme en de situatie zijn veranderd. Realiteitszin is binnengeslopen. We zijn wat voorzichtiger geworden en vragen wat meer naar verwachtingen. Zoveel kunnen we geven, zoveel is nog onduidelijk. We komen dichter bij elkaar en het wordt gevoeliger, terwijl we tegelijkertijd ook verder van elkaar zijn en meer tijd voor onszelf nodig hebben. De simpele opmerkingen krijgen een bijklank en communicatie wordt geladen. Nu laat ik hem gerust, zeg ik voor de 535ste keer en zij lacht eens. En terwijl ik het voornemen maak, bedenk ik al weer hoe ik me kan verontschuldigen voor de vorige keer. "Dus je hebt in dezelfde zin gezegd dat je hem zal gerust laten en tegelijkertijd dat je hem nog wil zien?" lacht ze. En ja, daar komt het een beetje op neer. 

You Might Also Like

1 reacties