Toch niet de zolder?

Hij zegt het met een gespeelde verontwaardiging in zijn stem. De zolder was ooit het eerste project in het huis. Want het was logisch dat je...

Hij zegt het met een gespeelde verontwaardiging in zijn stem. De zolder was ooit het eerste project in het huis. Want het was logisch dat je bovenaan begon ofzo. De krakkemikkelige muurtjes verdwenen en het dak werd vernieuwd. Gedaan met winters wakker worden van de koude. De buurvrouw regelde de aannemer en ik ontdekte tot mijn scha en schande dat ik nog veel moest leren van de echte wereld. 


De dakgoot bleef over de zolder lopen en de aandacht ging naar andere ruimtes. Tot de volgende opwelling. OSB op de vloer en een rechte vloer. Een halve houten muur en toen werd het stil. 

Tot er isolatiemateriaal werd aangerukt. Vele rollen in verschillende diktes. Of was dat nog voor de vloer. Ergens met de andere projecten verdween de dakgoot als excuus maar de goesting en de moed waren ook ver te zoeken.

Via via werd een offerte gevraagd. Een half uur staren naar twee pagina's met de man tegenover mij die maar uitleg bleef geven over materialen terwijl alleen het bedrag op de laatste pagina me interesseerde. En dan kwam er een sociaal economiebedrijf met een goed voorstel en soms eens op de tanden bijten. Of snel zelf een oplossing zoeken voor de vloer. 

Maar kijk, voor het eerst sinds ik hier woon, 14 jaar ondertussen heb ik er een ruimte bij. Een ruimte die nog ingevuld moet worden, de eerdere plannen maakten we met twee. Er moet nog geschilderd worden en ook wel wat geplamuurd. Maar ik heb de meest fantastische kastjes, op maat van mijn zolder, mijn budget en mijn dromen.


You Might Also Like

2 reacties