Pistache, graag

Van een WIP  naar een afgewerkt kledingstuk.... Het is een lange weg geweest, maar het is het wel waard, denk ik.  Suvi Simola  is een ...

Van een WIP naar een afgewerkt kledingstuk.... Het is een lange weg geweest, maar het is het wel waard, denk ik. 

Suvi Simola is een Finse ontwerpster die heel minimalistische ontwerpen heeft, basic maar met fijne details. Ze gebruikt niet van die dure wol en wat haar ontwerpen nog toegankelijker maakt. Haar daily vanilla is zo een voorbeeld, een truitje ontworpen in drops fabel, voornamelijk recht breien en dan een ajour detail aan de voor- en achterkant. 

Ik zette het op in augustus 2013, vertelt mijn ravelry projectpagina mij en ik gebruikte Soft silk van BC Garn. Nu moet je weten dat Soft silk als worsted door het leven gaat en Drops Fabel een fingering weight is. Bovendien is Fabel 75% wol en viel mijn keuze op zijde. Het is geen voor de hand liggende keuze en laat me vooral zien dat ik doorheen de jaren toch wel wat heb bij geleerd over eigenschappen van "wol". 
Dus hoewel ik het einde zag naderen van dit project steeg ook de spanning, hoe zou de zijde reageren? Mijn stekenproef klopte nog steeds en ik haalde mijn lintmeter boven om te zien hoe het patroon zat. 
Het truitje past, ik gebruikte het stoomstrijkijzer om te blocken. Het valt wat anders dan het zou vallen als het in wol was geweest. Vooral aan de nek lijkt het nu wat minder goed te vallen en misschien moet ik toch nog wat dicht naaien, want nu heb ik het iets wijder gelaten dan het patroon zei omdat ik vreesde dat ik er anders niet in zou kunnen. Maar nu is het vooral wachten hoe de zijde zich gaat gedragen. Gaat ze hangen of kan ze toch de vorm behouden? 

Ik heb er een hele dag mee rond gelopen en het voelt best goed, misschien dat ik er op warme dagen toch een katoenen topje onder aan doe.

You Might Also Like

2 reacties