GF15 - klassiekers

"We komen zondag naar de feesten. Is er dan iets te doen?" Het is een vraag die ik de voorbije weken wel vaker kreeg. Mensen weten...

"We komen zondag naar de feesten. Is er dan iets te doen?" Het is een vraag die ik de voorbije weken wel vaker kreeg. Mensen weten dat ik naar de feesten ga en zijn dan een tikkeltje verontwaardigd dat ik hen het antwoord schuldig miet blijven. 


Eerlijk waar, toen ze me het vroeg kon ik enkel bedenken: zondag doe ik de was. 

De feesten vragen wat voorbereiding. Kaartjes op tijd bestellen, zeker voor bepaalde voorstellingen. Maar de feesten zijn ook improvisatie, op den bots rondlopen, mensen tegen komen die je lang niet meer gezien hebt, vaak was de laatste keer vorig jaar, maar ook nieuwe mensen.

Mensen uitnodigen, omdat je ze al langer kent of omdat je ze nog niet goed kent. Gaan eten, mosselen of ribbekes, iedereen heeft zo zijn vaste rituelen. 

Optredens in zalen of pleinen. Op voorhand nauwkeurig uitgezocht of gewoon je laten mee nemen. Pintjes drinken. Blijven plakken op een plein omdat het er gezellig is. Radar love horen als je langs de Groentenmarkt loopt. 

Luid lachen. Verwonderd als een kind toe kijken. Straattheater gaan zien. Je adem inhouden of schrikken. Op blote voeten dansen. De zon zien opkomen. Onbekenden aanspreken of zelf aangesproken worden. Thuis in de zetel blijven plakken. Luid meezingen. Sms'jes sturen. 

You Might Also Like

1 reacties