Twisted

"Wat ben je aan het doen? Aan het breien of naaien of een combinatie van beide." Haar vraag overviel me een beetje. Ik had me wat ...

"Wat ben je aan het doen? Aan het breien of naaien of een combinatie van beide." Haar vraag overviel me een beetje. Ik had me wat geƫrgerd aan hun spullen, studenten van Leuven onderweg naar West-Vlaanderen. Ze kon herkennen dat ik met een naald 5 bezig was. Ze las een boek in een vreemde taal, duidelijk een goede studente. Ik was de steken op een restdraadje aan het zetten voor de zakken. Ze vroeg of ik mijn trui ook zelf gemaakt had, de steken zagen er beter uit dan die "artificieel gebreide die je in de winkel koopt."



“What are you doing?” she asked, “knitting or sewing, or a combination of both.” Hardly anyone talks on the train, so her question surprised me, she was a student coming home from a week of studying, reading her book in a foreign language as a good girl. I was putting the stitches on the waste yarn to get the pockets. I can imagine it looked weird. She could recognise I was using a needle 5.



Maar ik was duidelijk te moe om verder te doen, toen ik thuis kwam en toch deed ik verder, een hele bol. En pas vandaag merkte ik dat de boord gedraaid zit. Terwijl ik dan toch moet aftrekken overweeg ik een kleinere naald te gebruiken.

I was definitely too tired to continue knitting thoug, I've finished the first skein of my warriston, two pattern repeats and only discovered today that I twisted the whole thing. Now that I have to frog I'm thinking of going down a needle size, to have more firm knitting...

You Might Also Like

3 reacties

  1. mmm, dat is niet zo leuk. al dat werk terug doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh wat zonde, maar je hebt nu wel een goed proeflapje, zegt diegene die liever niet een proeflapje breit

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo vervelend als je dat pas na een tijdje merkt. Heb het ook al meegemaakt...

    BeantwoordenVerwijderen