OMG

In de Overleiestraat in Kortrijk lopen dit weekend vooral vrouwen rond. Je hebt er 2 soorten: zij met een koortsachtige blik van waar zitten...

In de Overleiestraat in Kortrijk lopen dit weekend vooral vrouwen rond. Je hebt er 2 soorten: zij met een koortsachtige blik van waar zitten nu die Bart en Francis en zij met een gelukzalige glimlach en een twinkeling in de ogen. Hij had het een beetje voorspeld op Ravelry, maar eigenlijk wist ik niet goed wat te verwachten. Mijn plank is goed aangevuld, de linkse twee had ik al, de rest is nieuw.



Het was er best druk maar de vergelijking met de eerste dag van de solden in de Nieuwstraat is ferm overdreven. Uiteindelijk is iedereen veel vriendelijker. Wij waren met de auto, sneeuw of geen sneeuw, vier vrouwen van de breiles. M. trad op als kleurenconsulente, ik viel zoals te verwachten voor groen en rood. Mijn kleuren beweert ze.



Maar ook grijsblauw linnen, een donker klein kegeltje linnen voor een sjaaltje, denk ik. Het rode wordt een buttercup van Heidi Kirrmaier, ze heeft geen site maar hier kun je het resultaat bewonderen. En op Ravelry vind je het gratis patroon. Ik weet nog steeds niet goed hoeveel wol ik nodig heb voor iets. Ik had de wol van een paar patronen opgeschreven, maar nergens vond ik de stekenproef of zelfs maar de naald waarmee gebreid kon worden, dus voor de zekerheid heb ik er maar een paar meegenomen.



Mijn favoriet is echter deze bordeaux wol met tinten roze en zwart, geen idee van de samenstelling. Dit was wat ik zocht voor één van de patronen, die kleur en al. Nu weet ik niet of het zal lukken maar voor 6,50 euro kan een mens niet sukkelen.



Iedereen was gepakt met een grote zak en de twee duurste (waaronder ik) hadden zoiets van 50 euro uitgegeven. Onze chauffeur heeft op veilig gespeeld met wol op bollen die verdacht veel aan phildar deden denken, maar ik vond er ook een aanvulling voor een eenzame bol waar ik niks mee kan aanvangen. Er staat al een groot kruis in onze agenda voor volgend jaar. En we gaan breien om ons beter voor te bereiden.

You Might Also Like

0 reacties