Fibremood: Feliz

  Toen ik voor de  linkparty  een patroon koos, had ik nog geen lentegevoel. Maar het begint wel te kriebelen, moet ik toegeven en het weer ...

 

Toen ik voor de linkparty een patroon koos, had ik nog geen lentegevoel. Maar het begint wel te kriebelen, moet ik toegeven en het weer is ook zo enthousiast op dit vlak dat het niet te negeren valt. Ik had uit nummer 12, het vorige nummer, mijn oog laten vallen op de feliz jurk. Ik tekende het patroon over en het bleef wat liggen.

Afgelopen weekend had ik tijd gereserveerd om te naaien, dus had ik taart in huis gehaald. Ik ging patronen testen, maar door een aantal dingen werd dat uitgesteld. Dus had ik tijd en taart. Op mijn naaitafel liggen verschillende projecten, geknipt, gedeeltelijk in elkaar gestikt, enkel patronen overgetekend,... Ik besloot te gaan voor de feliz uit de fibremood, een jurk met lange mouwen, maar ideaal voor een tussenseizoen en ik wist ook wel dat een aantal stofjes in mijn voorraad in aanmerking kwamen. 

De keuzestress sloeg een beetje toe, maar ik werd zaterdag uit de nood geholpen toen ik zag dat Ingeborg van Annabella Graphics via Collectief Gent stoffen lanceerde en vooral toen Ingeborg zo lief was om die op zondag te komen brengen. Een voordeel van het mooie lenteweer.  

Ik koos twee stoffen, en die zijn in het echt mooier dan op foto. Ik besloot de katoenen stof meteen te gebruiken voor Feliz en ik moet zeggen, ik ben zo blij met het resultaat. 

Ik volgde de maattabel en kwam uit op een 48. Ik las op voorhand geen ervaringen met de jurk noch aanpassingen die mensen deden. Vaak verleng ik het bovenlijf bij patronen en deze keer deed ik dat niet. De rok valt net boven mijn natuurlijke taille, de katoenen stof zorgt voor meer volume dan een viscose misschien zou doen en misschien wat meer soepel zou vallen. 
Ik koos voor de langere rok en ik moet zeggen dat die langer valt dan ik op basis van de foto's had gedacht. Ik moet ook toegeven dat ik de lengte niet op voorhand gecheckt heb. Anderzijds vind ik dat het wel kan. Ik ben niet iemand die snel met blote benen gaat lopen en hier voel ik me wel comfortabel bij. Ook de mouwen vielen voor mij onverwacht wat langer uit. Hoewel ik meestal iets langere armen nodig heb dan het patroon, komen de mouwen voor mij lang genoeg om zo te dragen. Ik liet de litsjes om de mouwen op te plooien weg, het was een kwestie van nog een bruikbaar restje stof over te hebben. 

You Might Also Like

0 reacties