Eirin socks

Ik vertelde in een  eerdere post  al over de werkwijze van de eirin socks (het is blijkbaar de moeilijkst denkbare naam want ik durf al eens...

Ik vertelde in een eerdere post al over de werkwijze van de eirin socks (het is blijkbaar de moeilijkst denkbare naam want ik durf al eens einir schrijven, straks zeg ik een vies woord). Skeindeer speelt met de stekenproef om de verschillende maten te bekomen. Meestal wordt met het aantal steken gespeeld, maar met kleurbreiwerk is dat niet evident.


Ik probeerde met verschillende naalden en verschillende wol om uiteindelijk te komen tot de maat die ik nodig heb. Hoop ik. Want deze sokken zijn niet voor mezelf, maar voor iemand die kleinere voeten heeft, dus ik kan ook niet tussendoor even passen. Ik kreeg wel alle afmetingen door die ik vroeg en ik besloot het er op te wagen. 


Het patroon is verslavend, het is een simpele herhaling en eens je die in de vingers hebt, wil je niet nog een rijtje maar nog een blokje doen. Bij de hiel was het wat zoeken, maar ik kon het vergelijken met een ander patroon met dezelfde hiel en zo lukte het om wijs te raken uit de instructies. 


De sokken kregen een sopje en hangen te drogen, bijna klaar om aan de nieuwe eigenaar te overhandigen.


You Might Also Like

0 reacties