Finish or Frog 2021

Ik koos er voor om dit jaar opnieuw een Finish or Frog te doen. Het aantal WIP (work in progress) in mijn ravelry account loopt op. Ik deed ...

Ik koos er voor om dit jaar opnieuw een Finish or Frog te doen. Het aantal WIP (work in progress) in mijn ravelry account loopt op. Ik deed vorig jaar een poging, maar vanaf maart hield ik het voor bekeken.

Finish or Frog is heel simpel: elke maand kies ik een project, een WIP, zo eentje dat ik al lang aan het negeren ben. Niet eentje waar ik gisteren of vorige week nog mee bezig was. Ik maak de afweging: finish (afwerken) of frog (uittrekken en iets anders met de wol gaan doen). Voor januari werd het een Frog, een sok die blijven steken was bij de hiel en waar ik wol bij nodig had. Spijtig voor het werk, maar veel gebeurde er niet mee. Het merk raadt de wol nu niet meer aan voor sokken, dus dat was ook spijtig om er nog tijd in te steken. 

Voor februari kies ik voor een cardigan. Ik zette in juli 2015 de trui op, ik gebruikte een gratis patroon van een Noors merk van wol. Ik koos voor een dubbele draad van phildar in een mix met mohair. De trui logeerde al een tijdje in een mandje op mijn boekenkast, zonder dat ik er naar om keek. Ik herinnerde me dat er een kleurverschil in het lijf zat. Ik zou eens moeten kijken hoe ik met de mouwen zou omgaan en dat hield me tegen van verder te doen. En natuurlijk ook een hoop andere projecten die mijn aandacht vroegen. 

Ik haalde de cardigan uit het mandje en probeerde hem aan. De eerste mouw moest nog afgewerkt worden. Maar was langer dan ik me herinnerde. Het model is nogal ruim en ook de mouwen hebben weinig vorm. Het wordt een trui die ik over iets aantrek als een warm laagje, niet meteen mijn mooiste trui, maar wel leuk om een zondagochtend in mijn pyjama te kunnen blijven hangen. Dit zou dus een finish worden. Ondertussen had ik ook ontdekt dat het patroon ondertussen niet langer gratis beschikbaar is. Maar ik zag het wel doenbaar om af te werken zonder patroon. Alleen een beetje zoeken hoe die bobbel weer moest gemaakt worden. Ik breide alvast de eerste mouw en kantte af. Ik nam de steken op van de tweede mouw en deed al wat rijen met bobbels, ik denk dat ik het ritme weer te pakken heb. De trui is met naald zes gebreid, dus dat moet wel vlotjes lopen denk ik, maar de bobbels halen wel het ritme wat uit de trui. 


You Might Also Like

0 reacties