The only story

"Wat ben je dan nu aan het lezen?" Het is een vraag die ik wel vaker stel als iemand zegt dat ze houden van lezen. The only story ...

"Wat ben je dan nu aan het lezen?" Het is een vraag die ik wel vaker stel als iemand zegt dat ze houden van lezen. The only story van Julian Barnes, was het antwoord en ik wist meteen dat ik dat boek ook in mijn boekenkast had staan. Al een tijdje.

Het werd niet het eerste boek dat ik uit de boekenkast haalde want de opmerking dat het wel mooi maar niet altijd makkelijk Engels is zorgde dat ik het niet meteen als een vakantieboek zag. Hij stond ondertussen voor mijn boekenkast en haalde de andere boeken van Barnes eruit. "Ja, maar dit heb je ook nog niet gelezen he." En ja, hij heeft gelijk, al ben ik af en toe wel begonnen. 

Maar ik haalde het in het begin van de week toch uit de boekenkast en las de eerste zinnen. Ik was verkocht. 
En het bleef maar komen, mooie beschrijvingen, treffende rake opmerkingen,... Casey Paul is 19 als hij Susan ontmoet op het tennisveld. Ze is 48 jaar en de liefde slaat toe. Genadeloos en hard. Het is een liefdesverhaal dat op veel weerstand stuit. 

Maar het wordt ook zo mooi verteld, ik kon het boek niet neerleggen. Al klopt het dat ik hier en daar wel een woord moest opzoeken, ik had het misschien kunnen negeren maar het leek soms te belangrijk. Aanrader wat mij betreft en ik heb me moeten bedwingen om niet meteen één van zijn andere boeken uit mijn boekenkast te vissen. 

You Might Also Like

0 reacties