Benny, niet dat het iets uitmaakt

Benny is het tweede boek van Bert Moerman . Het lag vorige week al in mijn boekenwinkel voor het online te koop was. Ik zag het passeren vi...

Benny is het tweede boek van Bert Moerman. Het lag vorige week al in mijn boekenwinkel voor het online te koop was. Ik zag het passeren via facebook want daar wou de boekenwinkel wel mee uitpakken natuurlijk. Ik graaide het boek zonder twijfelen mee van de toonbank en vroeg naar de Engelse versie van dat boek waar iedereen op wacht want de vertaling lag al te blinken en we wachten op het tweede seizoen op de openbare omroep. 

Ik heb het boek in een paar dagen verslonden. Meer valt daar eigenlijk niet over te zeggen en dat is ook zo bij zijn debuut Niet dat het iets uitmaakt. De cover viel op door de rode strepen op een witte achtergrond en hier en daar zag je affiches in Gent. Met zo'n titel was mijn aandacht getrokken en toen ik het deze zomer eindelijk uit de boekenkast haalde duurde het ook maar een paar dagen. 

Bert Moerman verstaat blijkbaar de kunst om een gevoelige snaar te raken. Hij vertelt een schijnbaar banaal verhaal over een koppel (niet dat het iets uitmaakt) of een man die een oude jeugdvriend Benny ontmoet. Hij heeft het verhaal een vreemde wending die je niet meteen zag aankomen, maar vooral hou ik van zijn stijl. Zijn uitgeverij heeft het over opgroeien "in de diepste krochten van West-Vlaanderen, een plek waar weinig meer te doen was dan lezen en films kijken". Misschien dat dit verklaart waarom het zo klikt met de schrijfstijl.



You Might Also Like

0 reacties