Emily

Het beloofde een regenachtig weekend te worden en ik had geen plannen. Niks in mijn agenda, wat eigenlijk een zeldzaamheid is. Voor komend w...

Het beloofde een regenachtig weekend te worden en ik had geen plannen. Niks in mijn agenda, wat eigenlijk een zeldzaamheid is. Voor komend weekend kan ik niet kiezen wat te doen, maar deze keer was er niks. Natuurlijk waren er opties, maar ik besloot van het kalm aan te doen. Er was nergens haast bij en ja, ik zou dingen missen, maar gewoon wat rust leek ook geen slecht idee. Ik maakte stiekem een lijstje met dingen die ik zou kunnen naaien. En het werd iets anders #schaterlach.

Vorige week begonnen mijn danslessen en ik kocht een nieuwe outfit om mijn goede voornemens te ondersteunen. Zoals dat gaat. Ik was blij met mijn aankoop maar bedacht me dat het toch ook niet zo speciaal was. Zoals dat gaat. Eigenlijk zou ik dat ook wel zelf kunnen maken. En eigenlijk zou het ook wel handig zijn om een tweede versie te hebben, met de was en zo.

Ik bestelde extra stof van de cosy house plants van de nieuwe See you at six collectie. Toen ik die in handen kreeg, werd ik verliefd en kwam het idee voor een kleedje én een broek naar boven. Maar omdat ik ook niet overhaast te werk wou gaan, besloot ik maar eerst wat te testen. Ik haalde Emily uit La Maison Victor 2018/1 boven. Ja, dat is een pyjamabroek, maar eigenlijk is mijn gekochte yogabroek ook maar een broek met een rekker in. Het was niet mijn eerste keuze van patroon, dat geef ik al meteen toe, maar het was wel een patroon dat ik gewoon kon overtekenen, stof knippen en stikken.

Ik haalde mijn schaar boven en knipte in een stuk tricot van Lotte Martens die ik op een stockverkoop op de kop had kunnen tikken aan een klein prijsje.

 Het is een simpel patroon met twee delen die je dubbel knipt. Er zijn verschillende lengtes voor de broek, ik had voldoende aan de kleinste, ook al ben ik 1m71. De pyjamabroek kan voor mannen en vrouwen gebruikt worden en wordt eigenlijk in katoen of flanel geknipt. Aangezien ik de twee delen maar gedeeltelijk naast elkaar kreeg, ook al omdat er geen richting in de print zit, lukte het me om minder stof te gebruiken. Maar uit die mooie flanel met olifanten kan ik de broek niet halen.
 De rekker wordt er door een omslag van de rand ingestikt en voilà, een ideale pyjamabroek of een broek om in huis aan te hebben. Het stofje van SYAS ligt klaar en als het toch zou tegenvallen, dan wordt het een lounge broek in plaats van een yogabroek.
Uit het restje van mijn stof knipte ik nog een Noelle pants van Madalynne.Zo ziet het er nog meer een bomma-model uit, maar ik vind het wel leuk om te dragen, aangezien de taille nogal hoog komt. Het in elkaar steken van dit gratis patroon duurde langer dan het in elkaar steken van de pyjamabroek, maar ik ben alvast blij met twee kledingstukken erbij in mijn kleerkast en één stofje minder in mijn voorraad.

You Might Also Like

0 reacties