#TAZ19 - ideeën om de wereld te verbeteren

Gezien het thema waren er ook redelijk wat voorstellingen met ideeën om de wereld te verbeteren geprogrammeerd. Het ging over uiteenlopende...

Gezien het thema waren er ook redelijk wat voorstellingen met ideeën om de wereld te verbeteren geprogrammeerd. Het ging over uiteenlopende thema’s. 

Simone Milsdochter zag ik al eerder de wetten van de stupiditeit uit de doeken doen en ik was onder de indruk van haar gave om dingen toegankelijk uit te leggen. Deze voorstelling, met een verwijzing naar een antwoord van Ghandi op de vraag van een journalist, maakte ze zelf. Ze zocht argumenten om te discussiëren en merkte dat ze niet verder geraakte. De voorstelling wordt opgebouwd door persoonlijke verhalen en onderbouwd met feiten. Het is heel sober, ze zit aan een tafeltje, bedient een geluidspaneel en er staat een lampje. Ze loopt ook rond terwijl ze argumenteert. Ze had het publiek mee en spreekt ons ook wel eens aan. Ik zou de tekst achteraf wel eens willen nalezen of er verder over kunnen praten.
Kill all kids was een bijzondere voorstelling. Ze hebben een pastelkleurige constructie op scène gezet en iets wat op een stofzuigrobot lijkt maakt een geluid. Ze verwelkomen het publiek bij het binnenkomen, ze hebben mooie tekeningen op hun gezicht. Ook bij het begin van de voorstelling spreken ze het oubliek rechtstreeks aan. Ze waarschuwen ons dat ze naar een radicale oplossing op zoek willen gaan. Ze nemen ons mee naar hun kindertijd en hun toekomstplannen. Het verhaal wordt mooi opgebouwd en ze moeten meerdere keren komen groeten.

Ik plaats Forever, happily van Collectif Malunes ook maar in deze categorie, maar het is een buitenbeentje. Het is een circusvoorstelling in een echte circustent. Al bij het binnenkomen ontmoeten we de artiesten. De tent was tot de nok gevuld en dat was alleen maar terecht. Ik had goede dingen van hun voorstelling op de feesten gehoord en was benieuwd. In deze voorstelling draven verschillende sprookjesfiguren op. Maar wat als de schone slaapster niet gekust wil worden en Roodkapje de jager niet nodig heeft? Ik zat meermaals met open mond te kijken. Het was ook grappig en de muziek was geweldig.

You Might Also Like

0 reacties