Joni Jumpsuit

Ik had geen lijstje van patronen die ik wou maken deze zomer, tenzij misschien de Joni jumpsuit van Friday Pattern Company . Ik had het pa...

Ik had geen lijstje van patronen die ik wou maken deze zomer, tenzij misschien de Joni jumpsuit van Friday Pattern Company. Ik had het patroon ontdekt door een heel mooie versie in een french terry van See you at six. Ik had die stof ook liggen (nog steeds, schaterlach), maar onvoldoende voor het patroon. Maar toen de zomercollectie uit kwam wist ik dat ik voldoende zou bestellen. Ik had ondertussen tijd gehad om meerdere uitvoeringen te bekijken, had af en toe mijn twijfels, maar het patroon bleef toch in mijn achterhoofd. Toen er een korting kwam, sloeg ik mijn kans. 

Ik kocht de pdf en kleefde 36 pagina's aan elkaar. Op basis van de afmetingen besloot ik een combinatie van de grootste en de minder grootste maat te maken. Het patroon is bedoeld om met negatieve ease te maken. Ik wou de broek niet te nauw aansluitend, dus dat werd de grootste maat en in het lijfje kwam ik sowieso op de minder grootste maat uit. Ik had voldoende stof met 3 meter, de rits liet ik uiteindelijk achterwege, aangezien het tricot is zou ik die toch niet open en dicht doen. Ik knipte wel de aparte delen, wat misschien wat spijtig is omdat de print nu niet doorloopt, maar goed. 

De pasbeurt van het lijfje leerde me dat het gaapte aan mijn oksels en ik over had op mijn rug. Ik haalde aan beide kanten van de middennaad op de rug een centimeter weg die ik op nul liet uitkomen. Dat was al een goede reden om toch met twee delen te werken in plaats van aan de vouw te knippen. En aan de oksels verdween aan de voorkant twee centimeter en aan de achterkant één centimeter. Ook deze werden op nul uitgevlakt. En ik paste het papieren patroon aan, want ik heb nog plannen. 
Aangezien ik op de rug van het lijfje wat weggehaald had, leek het me beter om dit ook in de broek te doen. Dus aan die middennaad verdween ook een spie. En dat was maar goed ook, want bij de pasbeurt bleek het daar wat te gapen.
Hoewel het lijfje volledig gevoerd is, vielen de aanpassingen al bij al mee, zeker omdat ik het nog niet aan de broek had bevestigd. Nadat ik alles samen had gestikt was het tijd om te passen en ik kreeg die smile niet meer van mijn gezicht. De broek moet op deze foto's nog gezoomd worden, maar zoals je ziet heb ik niet zo veel overschot. Voldoende wel, zonder dat er geknipt moet worden.
Ik ben heel blij met het resultaat en ik hoop nu op een mooie nazomer met heerlijke temperaturen. Door de voering van het lijfje zou deze jumpsuit te warm zijn voor de hete dagen die we hadden, maar zo voor een zomerse dag kan het zeker. 

Bij het passen van het lijfje viel me op hoe goed dat zat en ik kreeg het idee om het patroon te gebruiken voor een topje om te dansen. Ik heb me ingeschreven voor tribal belly en anders dan bij klassiek oriëntaals draag je daar geen belletjes bij en laat je wel je buik zien. Ik had al wat sportwinkels afgelopen, maar meestal zijn het enkel sportbh's die je vindt en zo bloot wil ik nu ook niet gaan. Maar als ik het lijfje een stukje inkort, lijkt het me mogelijk om iets te vinden dat ik wel zie zitten. Misschien dat ik de striklinten ook nog aanpas, zodat ze gewoon de bandjes worden. Ik heb vast nog ergens wat french terry van See you at six liggen die hier voor kan dienen, om eens uit te testen. 

You Might Also Like

1 reacties