Year's end

Het weekend was echter niet allemaal kommer en kwel. Ik slaagde er ook in om mijn paar sokken af te werken. Voor de deadline van de KAL. Yea...

Het weekend was echter niet allemaal kommer en kwel. Ik slaagde er ook in om mijn paar sokken af te werken. Voor de deadline van de KAL. Year's end zijn Veera Välimäki's eerste paar kousen. Ze ontwierp ze voor een Finse sokkenclub die eind vorig jaar startte. Ondertussen raken ze langzaam vertaald en net voor het einde van de KAL werd het tweede patroon ook gepubliceerd in het Engels. Ik heb ze al op mijn lijstje gezet. Het tweede paar is in tukuwool en zal dus superwarm zijn, denk ik.


Ik koos Hedgehog fibres sock voor deze sokken. Ik kocht de wol bij Stephen en Penelope toen ik er was voor een boekvoorstelling. Ik kon de kleur gewoon niet weerstaan. Nu ik sokken brei, spreken "speckles" me meer aan moet ik zeggen. Al blijft het vaak moeilijk om te zeggen hoe het er uit gaat zien als je het breit. Een Nederlandse dame vroeg me op EYF of het me niet stoorde dat het "poolde", dat de kleuren vlekken vormen. Wel nee, ik vind het wel mooi, dat sommige kleuren zo een streepje vormen en andere echt niet meer zijn dan een puntje.


Het patroon is eenvoudig en ik denk niet dat je veel problemen kan hebben bij het breien. Ik moest de eerste sok wel uithalen omdat mijn voet te groot werd, echt een maat te groot, ik moet ergens slecht gemeten hebben of mijn hiel viel onverwacht toch een heel stuk groter uit. Je begint aan de tenen en breit naar boven toe. Sokken van een maat of meer te groot zijn geen optie en gelukkig is dat snel weer opgelost.

De sokken hebben een simpel herhaalpatroon met wat ajour steken, heel eenvoudig te onthouden en het heeft een mooi effect. Ik ben heel tevreden met het resultaat en heb ze meteen aan gedaan. Het mooie weer staat echt voor de deur, en ik weet dat sommigen al hun sandalen boven halen, maar ik hou het nog bij sokken in mijn sneakers.

You Might Also Like

0 reacties