Merchant & Mills - Heron

Ik kon een tijdje terug Workbook van Merchant & Mills ontlenen. Ik had er al vaker in gekeken en altijd wat getwijfeld. Uiteindelijk ko...

Ik kon een tijdje terug Workbook van Merchant & Mills ontlenen. Ik had er al vaker in gekeken en altijd wat getwijfeld. Uiteindelijk kocht ik het boek en verdween het in mijn boekenkast. Zoals zovelen. 

Met het paasweekend had ik duidelijke plannen, die niet door gingen omwille van een chauffage die in de weg stond, en dus zag het er naar uit dat het boek nog wat langer in de kast zou blijven staan. Het grote probleem is echter altijd het kiezen van het stofje, er liggen er genoeg maar wat zou nu een goed idee zijn. Zeker aangezien ik alleen nog maar Camber maakte twijfelde ik wat. Ik haalde een donkerpaars stofje met een wit blaadje uit mijn voorraad. Geen idee waar ik het kocht, ik vermoed ergens in solden. Het is een licht katoentje en als het zou mislukken zou ik het niet al te erg vinden. 

Ik zocht wat andere projecten op het internet op en kon niet direct zien of er dingen moesten aangepast worden. Ik besloot maar gewoon het patroon te volgen. Meestal verleng ik het lijf met een paar centimeters, maar in dit geval wist ik het niet zo goed.

De instructies zijn relatief duidelijk, alleen bij de kraag moest ik eens goed nadenken en weet ik niet of het 100% is zoals de instructies het zeggen. Op de kapstok ziet het er geweldig uit, maar toen ik het aan deed bleek dat het lint niet achter mijn rug om kon dichtgeknoopt worden. Ik besloot om het lint te verplaatsen en vond ook op de site van merchant&mills dit als erratum trouwens. Maar het zou ook kunnen omdat ik het lint in de verkeerde richting dubbelvouwde.
 Met de aangepaste sluiting bleek het draagbaar en ik besloot de proef op de som te nemen. Met een topje onder, wegens de lengte en voorwaar ik kreeg complimentjes op mijn bloesje. Ik droeg het ondertussen ook op mijn lange blauwe jurk en eigenlijk is dat misschien wel een match made in heaven. Het katoentje kreukelt amper en is dus ideaal om mee te nemen voor als het wat frisser zou worden.

You Might Also Like

0 reacties